tiistai 11. elokuuta 2015

Sarjakuva sankareitta

Viime aikoinna olen upoutunut täysin sarjakuva maailmaan. Olen aina ollut jonkun asteen supersankari sarjakuva nörti, mutta nytten olen alkanut kiinostumaan sarjakuvista syvemmin. Ja tällä ihan tarkoittan historia puolta ja kuinka 1939- supersankari sarjakuvat eroavat nykypäivän. 
Olin jo melkein unohtanut kuinka upeitta nämä länsimaalaiset sarjakuvat on ja kuinka kiehtovia! Varsinkin DC-comicin Superman, Batman jne. Rahaa on mennyt tähän uuteen harrastukseen kun tilaan jenkeistä sarjakuvia ja tämä uudelleen syntynyt innostus näkyy ehkä liiankin hyvin cossi suunitelmissa! Kaiki tämä alkoi siitä kun tajusin että coneissa liikuu länkäri sarjis faneja! Luulin olevani yksin aikalailla kunnes desussa sitten törmäsin uusiin kavereihin jotka olivat lukeneet yhden suosikki Marvel sarjakuva sarjan Young Avengersin ja saatiin cossi ryhmäkin kasaan. Se ilon määrä kun löysit ihmisiä joidenkanssa voi jakaa sarjakuvan herätämiä tuntemuksia ja teorioitta johonkin asiaan on aivan mahtavaa! Ja olen pidemmän aikaa haaveillut cossaavani Young Avengers sarjasta jotakin henkilöä, mutta yksin en ole oikein viitinyt, mutta nyt kun ryhmän sain kasaa niin pääsin aloitamaan cossia!

Hahmo oli vähän liiankin helpo valikoida, koska olin jo aikasemmin päätänyt cossaavani Marvel Boyttä eli Noh-Varria. Itse Young Avengers sarjassa ei selviä Noh-varrin menneisyyttä, koska kyseisellä hahmolla on ihan oma sarjakuvansa joka kantaa nimeä Marvel Boy. Noh-Varrilla ei ole mikään maailman  paras menneisyys ja kokenut kovia, enpä enempää spoillaa. Lopulta Noh-Varrista tulee oliko se nyt 4-5 Captain Marvel. 



Minulla on jonkinlainen pakko mieli valkohiuksisiin supersankareihin ihan selvästi. Noh-Varr ei ole ihminen vaan Kreeläinen ja suoraan sanotuna Alien poika joka rakastaa 60's musiikia ja nähtävästi myös vanhoja elokuvia. Rakastan eniten Young Avengersin desingiä Noh-Varrista! Mutta isoin kysynys oli mitä ja mistä materiaalista alan toteutamaan Noh-Varrin pukua? Kiertelin kangaskaupoja mietien mikä olisi järkevin ja paras materiaali enkä halunut puvun näytävän Trikoo kokovartalo puvulle. Sitten miettin kun Noh-Varr on "alieni" miksen voisi mustassa osassa käyttää mustaa nahkaimitaatiota? Ja päädyin suosiolla siihen materiaalin ja kävin ostamassa sitä 2,50m. Löysin tuurilla oikean väristä nauhaa Tampereen Merletton poistonauhoista joka tuli maksamaan vain 3,20€ noin 8,50 metriä! En kadu ostosta. Mutta kaavoja tehdessä laskin miten paljon nauhaa menisi niin selvisi että nauha saataa just ja just riitää. Eli nauhaa ei saanut mennä yhtään hukkaan ja se aiheutti ongelmia.



Ihan alkuvaiheessa puku näytti ihan joltakin sukeltaja puvulta! Tuli sellainen fiilis että olisin tekemässä delfinaario sukeltajan asua ja miksi tuli tälläinen fiilis? Koska valkoinen kangas on nimittän kangasta jota käytettään märkäpuvuissa! Halusin just sellaista kangasta koska a. Ei näy läpi b. On tukevaa ja joustavaa mutta ompeleminen paljastui suorastaan helvetiksi...
Jouduin kaventamaan pukua saumoista reilusti 🙈



Ajatelin tässä vaiheessa ettei puvusta tulisi mitään. Hihan istuttaminen oli vaikeaa ja parsin sen kiinni moneen kertaa ennekä olin tarpeeksi tyytyväinen. Sain motivaatioo jatkaa asun tekemsitä kun testasin miltä puku näytäissi hanskan kanssa? Käärin käden ympärille valkoista kangasta ja kokeillin käsilaataa sen päälle ja koitin kuvitella miltä puku tulisi näytämään. Motivoi oikeasti jatkamaan tuon työstöä oikein kunnolla. Käsi laatat tein ihan muovi levystä jota kuumensin kuumailma pihaltimella muotoon ja sitten tuon punaisen kohdan tein worbla silpuja sulatamalla ja muotoilemalla kun jotain muovaillu vahaa. Kokeillin jotain uuden materiaalin työstöä. Joskus ala-asteella kyseistä samasta muovi levystä tehtiin avaimen periä ja taulu kehyksiä että tavallaan tuttua tavaraa.



Sitten alkoi se isoin urakka. Nauhojen ompeleminen pukuun! Monta tuntia käsin parsinkiini tuota vihreää nauhaa tuohon haalariin ja itkin koska ei voinut yhtään ylimääräistä kuluttaa ja halusin kummatkin puolet mahdollisiman identiseksi niin kun olin saanut yhden nauhan parsittua kiini niin jouduin sitten toisen purkamaan ja parsimaan kiini uudelleen. Voi sitä itkun määrää. Samalla kun käsin ompelin nauhoja kiini niin samalla katsoin Netflixistä Arrowia. Ei mikään paras sarja mutta aloin katsomaan vain yhden hahmon takia sitä. 



Kun nauhat sain ommeltua ihan koneella kiini niin alkoi heti näytmämään paljon paremmalta! Ja sain ratkaistua kaulus ongelman myös! Kaulus ehkä oli kaikista haastavin asia koko puvussa, koska sen piti olla ryhdikäs ja edestä se oli lyhyempi. Kun tein ekan parsimis varsion kauluksesta se meni ihan ruttuun kun sisällä ei ollut mitään tukea kun tuki kangas joka ei autanut yhtään. Niinpä sitten ottin vanhan pöytä tablettin ja leikasin siitä sisälle tukea ja johan kaulus näytti sitlä miltä pitääkin! Valkoset hanskat on samaa sukelluspuku kangasta kun edessäkin niin ne pysyy ihan muodossaan kädessä eikä rullaanut törkeästi alas mitäkö pelkäsin. Mutta kengät! Tein elämäni onnistuneimat boots coverit ja niissä sivuissa on vieläpä lyhyet nilka vetoketjut että saan jalan sissään! Tosiaan kenkien pituus on suurinpiirtein tuohon vihreään nauhaan asti. Kun sain kengät kasaan niin tajusin että unohdin ommella vihreät nauhat kiini kun tajusin jo liimaneeni ne pohjakenkiin kiini. Niin sitten jouduin liimaamaan vihreät nauhat kiini kenkiin. Paha ajatus moka kerta kaikiaan.


Mutta melkein loppulinen kokonaisuus näyttää tältä. Kieltämättä onnistui puvussa yllätävän hyvin! Vaika aluksi miettin oliko keinonahka oikeasti se oikea ratkatkaissu, mutta sain sen näytämään suhteelisen hyvältä ja olen ylpeä. Tein myös keinonahasta sormikaat valkosten hanskojen alle vaika aluksi suunitelin että olisin käytänyt jotain muutakangasta. Parasta on se kun laitan puvun päälle tunnen itseni oikeasti jonkinlaiseksi supersankariksi enkä malta odottaa että pääsen Traconiin vaan pitämään tätä asua päällä kavereiden kanssa joilla on myös samasta sarjasta olevien hahmojen puvut. Vyö ongelmaa en ole viellä ratkaissut, mutta mietin erillaisia ratkaisuja parhaillaan siihen ja käsivarsi laata merkien kiinitys systeemiä pitää parantaa hivenen.

Enää vetoketjun ompeleminen ja vyön vääntäminen niin Noh-Varr olisi valmis Traconiin! Ja toki hiukset pitäissi saada oikean väriseksi värjättyä. Enää vaan yksi vaalennus värjäys kerta ja reillusti hopeashampoon käyttöä eiköhän sitten ala olla jo aika valkoiset hiukset.

Tälläistä tänne tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti