torstai 10. maaliskuuta 2016

Poe Dameron part 2

Tampere kuplii lähestyy laittoman nopeasti mutta eipä taida Poe päästä Kupliiseen käyttöön koska cossi on sen verran kesken vaika aloitin sen tekemisen jo Joulukuussa 2015. Puvussa on ollut paljon tekemistä kerrakseen vaika se näyttääkin hyvin yksin kertaiselta mutta ei ole.

Sain kypärän täysin valmiiksi visiiriä myöten.


Visiirin tein tosiaan Pleksistä ja kuuma ilma puhaltimella pakotin sen muotoon. Keltaisen värin sain aikaan keltaisella pleksi kalvolla. Eli kiinnittäminen menee saippuavesi + lasta tekniikalla ja muutama pieni ruma ilma kupla tuli mutta ainoastaa minä näen virheen. Kämpiksen eivät edes nähneet ennekä työnsin niiden naaman visiirin ja osoitin kohtaa. Kypärä on kyl nyt onnistunein kypärä tällä hetkellä.

Liivin tekeminen aiheutti kerrakseen päänsärkyä kun ei oikein älynnyt miten koko systeemi pitäissi toimia. Pohjan sain onnellisesti ommeltua ompelukoneella mutta loput jouduin käsin vetämään.. Eli viikon ompelin/purin käsin ompeluittani saaden aikaa mieleisen loppu tuloksen.

Koska kaulus oli aika Tuff täyteen takia ompelu kone ei ommellut. Sain kerrakseen paljon treeniä käsin ompelemiseen tämän projektin aikana. Eka hanskat sitten liivi.

Piti sitä pukua testata että sain lisä motivaatioo jatkaa loppuun koko hööpelin.
Sain postissa Lopput nauhat (paitsi Lopput 5 yardia vyö nauhaa ei ole vieläkään saapunut) niin sain tehtyä haalarin puntti nauhat kiini ja hiha resorit päätin myös tehdä vaika ne ei käyt hanskojen alta.


Ja täysin valmis Liivi! Ei voi olla kuumotavampaa puuhaa kun käsin maalaaminen kankaalle jotain outoa avaruus tekstiä joka on väärin päin luettavissa "pull to Infinite" repesin asialle aika pahasti. Tuo kiinnitys laata on kiini kahden nipsukeen avulla ja laata on itse tehty softiksesta. Tein muuten 2 laataa kun ensimmäinen ylläri epä onnistui! Koska en jaksanut odottaa maalien kuivumista. Sivussa oleva taskun ompelin onneksi ihan ompelukoneella ja maalailun liivin taas vanhemmaksi mutta jatkan maalailut lippuun enne popcultin.

Näin monta testi versioo tein ennekä aloin piirtämään kankaalle tekstiä kangas tussilla joka maksaa sinopeerissa sen 0,90€ halpa ja hyvä tussi! Pysyy pesussa eikä kulu helposti paitsi ehkä 20 pesun jälkeen jälki voi olla aika kulahtanut. Kun tässä olen samalla tehnyt 3 muun kämpiksen kanssa cosseja saman katon alla ja on vain yksi ompelu kone on aika moista säätöä ompelemisen suhteen. Olen myös autanut kämpiksiä cossien tekemisessa ja proppien ja aina kehotan tekemään paperi version kska yleensä ensimmäinen versio ei onnistukaan.

Likasin soljet ja pitäissi hankia muutami niitejä mutta ongelma tulee seuraavaksi kun mikään ei kunnolla lävistä tuota nauha joka on ylläri pylläri Turvavyö nauhaa! Yes! 

Sitten nämäkin maalailin ränsityneiksi  ja vedin kiilto lakkasprayn noiden päälle ettei maali pinta pääsisi kulumaan. Samal innostuin lakkaamaan vähän kaikea muutakin.

Päätin sitten sen verran panostaa että teen myös ne ei näkyvät osat esimerkiksi tämä "taso" laatankin päätin tehdä. No tein haalarin resoritkin miksen tee myös tätä? Jos vaika päätänkin conissa olla ilman liiviä ja muita tsydeemejä.

Valmis laata. Materiaali on tosiaan 5mm softis johonka viilsin matto puukolla viiltoja jotka "aukaissin" sitten kuumailmapuhaltimella lämmitämällä jonka jälkeen sitten maalasin koko laatan jonka jälkeen sitten sotkin sen. Pidän siitä vaika se meneekin piiloon mutta ei se haittaa. Tärkeittä että itse tiedän sen olemassa. 

Enää kunnolla kesken eräissiä osia on Poen vyö, jalkajuttut ja itse pistooli jonka teen popcultiin mennessä kun osallistuin cosplay kisaan Poe Dameronilla. Jännittää koska ei ole tuttu coni tai paika. Enkä tiiä tunnistaako edes kukaan ja minkälaista kommentia edes saan. 😰 koskaan ei ole näin jännitänyt kisaanmeneminen kun nyt. Ehkä se on ku on kiireelistä ollut viimeaikoina. 

Tilasin muuten ensimmäisen lacefront peruukin cossiin ja sinne meni se 60€! Itken. Mutta pitäissi leikata se Poetta varten ja hankia maskeeraus välineet. Pahinta on se ku meen kisaamaan ja jos tuomarit kysyy miksi minulla ei ole piilareitta cossissa, mutta kun en voi käyttää piilareitta silmän muodon takia niin joudun menemään omilla silmän väreillä. 

-wheower-


2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä aika jepalta! :D Great work!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Tuntui aika ikuisuuksien projektilta alkuun mutta nyt ollaan jo voiton puolella 💪🏼

      Poista