torstai 9. lokakuuta 2014

Cossi tekeleittä ja pikku postaus Traconista.

Olen viime aikoina tehnyt aika urakalla kaikea. Ennen traconia väänsin Keron kanssa Kill la Kill ryukon saksi bladenin puusta ja siitäkin löyttyy 100 ja 1 kuvaa, mutta teen sille ihan oman julkaissun sitten. Olen myös aloitanut ensivuoden toisen cossin ja ehkä myös Tampere Kupliin kilpaillu puvun. Miksi haluan sillä kilpailemaan juurikupliissa? Koska kuplii on niitä harvoja suomen coneja joissa voi osallistua kilpailemaan Elokuva cosseilla, ja tämä puku o  elokuvasta Pacific Rim. Ja sain idean ns. Ääni matolle ja kuinka menen lavalle jne. Olen niin innoisani kyseisestä puvusta ja teen sitä hyvin tarkasti ja tutkin hyvin paljon lähde kuvia ja aina löydän niistä jotain muuta. Tämä projekti on myös ihan ensimmäinen koko haarniska cossini sitten. Ei yhtään paineitta mutta teen tämän ihan tekemisen illosta enkä pakota itseäni saamaan sitä valmiiksi juuri ensivuoden kupliiseen.


Aloitin puvun ns. Siitä helpoimasta osasta joka ei ollut se helpoin.eli olkapansareisa joissa komeillaa Jäger projektin logo eli kotka tai onko se joku vapauden kyyhky. Kuvion tekeminen oli tuskaa kaiken puolin kun en omista tulostinta josta voisin tulostaa kuvion ja jouduin katsomaan koneeltani kuvan ja piirtelemään sitä paperille monta versioo. Kun sain tehtyä sen parhaimman näköisemmän ottin kaavapaperia ja piirsin sen siihen. Nimesin osat aakosilla ja numeroilla, että tiedän mikä minnekin tulee.


Kun sain linnut tehtyä liimasin ne nuppineuloja apua käytäen. Sitten meni käsi suojusten kimpuun jotka ensimmäisena kaavoitin paperille ja mallasin pahvilla käteen. Tein käsi suojusten sivuosat worblasta kosk niitenmuoto oli kummallinen eikä softis olisi pysynyt muodossa, niinpä päädyin käytämään sit
 Worblaa. Suojusten sisälle pistin solumuovia pehmentämään ettei kova worbla tuntuissi niin ikävälle ihoa vasten.



Rinta pansarin kaavoitaminen yksin oli hyvin vaikeaa niin pyysin Keroa apuun piirtämään päällä olevalle elmukelmu maalari teippi systeemille pansarin rajat ja kuviot suunilleen oikeaan kohtaan. Sen jälkeen leikattiin tuskallinen elmukelmu sydeemi pois ympäriltä ja kaavoitin sen paperille.



Kun kaavat olivat vihdoin valmiit aloin kasaamaan pansaria! pohjana oli 5mm solumuovia jonka päällen sitten tein 2mm softislevyistä kuvioinnit? vai mitenkä sen voisi sanoa järkevästi.



Ja etupansarin päätin tehdä kokonaan solumuovista kun en jaksanut alkaa tilamaan netistä noin 5mm softislevyä. hioin pinnan ja kulmat pyöreiksi.




Mutta nytten Gipsy Danger pilotin etupansari näyttää tältä. Gessoaminen ja Kittaaminen on kesken mutta tässä vähän ensi makua. Jalkoja olen kasaamassa ja vatsapansarin sitten teen jossain vaiheessa kun olen löytänyt tarpeeksi ideoitta mitenkä saan siitä liikuvan. Koitan tehdä puvusta mahdollisiman sulavaliikeisen että voin vaivatta liikua sillä pelkäämättä että joku osa hajoaa. 

mutta toivon saavani koko puvun valmiiksi Tampere Kuplii mennessä. Pitäissi löytää se oikea haalarikangas jostain mutta ei viellä ole sattunut kohdalleni.

Mutta Tarconista muutama kuva :) enemmän päivitelen cosseista FaceBook kanavalle ja Twitteriin. 
koska Blogimerkinnän kirjoitaminen on nykyissin vaivallista. vaikka on nyt oma tietokone siihen hommaan.

 Lauvantaina oli tosiaan Ezio puvussani koska en todellakaan kerennyt tekemään mitään uuta cossia. mutta pikkuisen parantelein pukua conia varten ja heti aamusta (c) Lindan kanssa otettiin muutama kuva tai muuten kokonaan kuvan ottaminen olisi jäänyt pois. mutta tuossa kuva kollaasi puvusta. VIHDOIN! kunnon kuvia Ezio cossista ja voin vain sanoa että olen paljon kehittynyt ompelemisessa ja pukujen teossa. Suorastaa hurjan paljon ja voin itse todeta sen. Moni ihminen kysyi olinko ostanut puvun. mutta itse koko puvun olen vääntnyt paitsi en ihan kenkiä vain päälyset tein, kyllä joilakin laksahti leuvat siinä vaiheessa kun kerroin että ihan itse tein koko puvun.


ja tänne tälläinen Extra kuva derp. oli hauskaa. ja älkää huomioiko työ passia.. joka roikuu vyöllä.

Rinistä ja Gousta ei ole mitään kunnon kuvia koska ei jaksettu ollenkaan shootata. Laiskuus on tullut pukujen kuvaamisen suhteen. Pidän enemmän pukujen tekemisestä ja niiten pitämisestä .
mutta seuraavat conit missä taidan olla on

YUKICON - on viellä epävarma
TAMPERE KUPLII - varmasti tulen ja ehkä meen kisaamaan.
DESUCON - koitan päästä mutta kummiskin olen töissä tai ulkomailla
TRACON - Aivan varma

Ensivuonna saatettaan lähteä italiaan coniin mutta todella epä varmaa mutta Yukiconiin meile tulee vieras italiasta! eli italiainen cossi kaveri tulee 5 päiväksi suomeen! 



2 kommenttia:

  1. Wow, hyvältä näyttää projekti so far, vaikka en hahmoa tiedäkkään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahmo on pacific rim elokuvastaRaleigh Becket Gipsy Dangerin pilotti, eli periaateessa elokuvan päähenkilö. Hommaa ainakin riitää puvun tekemisessä, mutta ainakin tekemistä on pitkäksi aikaa! :3

      Poista