tiistai 15. syyskuuta 2015

Uusien projektien pariin

Tracon ohi ja hyvät fiilikset tuli! Uusiin ihmisiin törmäsin ja tietenkin taas Desuconin tavoin tuli kasaan ryhmä cossi vaihteeksi ensivuodelle vasta. Tracon X oli tosiaan tämän vuoden viimeinen conini, koska ei loppu vuodesta mitään mieleisiä coneja ole. Aloin jo tekemään seuraavaan vuoden pukuja hyvissä ajoin. Ihmeen paljon maski/kypärä cosseja luvassa ja pakkohan proppeja on alkaa vääntämään hyvissä ajoin.

Ensivuoden puku suunnitelmissa on liki 4 pukua! Spoilaan vaan 3 koska 4 tulee luultavammin cosplay esityskilpailluun! Kyllä! Ajatelin kokeilla vaihteen vuoksi esitys kilpaillua ennenkä aijon mennä isommille kisoihin (ehkä?). Enpä nyt enempää spoilaille! 
Elikäs ensivuodelle on luvassa tälläisien pukujen työstöä kun Mass Effect pelistä tuttu Garrus Vakarian! Tämä puku ehkä valmistuu ensivuoden Traconiin jos kaiki menee suunnitelman mukaan. Sitten loput kaksi pukua on suhteellisen helpoja ja ne on sarjakuva cosseja! Harmi vaan ettei ensivuodelle ole Marvel cosseja mutta vuodelle 2017 on jotain suunnitellut mutta suunnitelmat aika muuttuvat. Eli ensivuodelle on kaksi DC cossia luvassa mm. 90's Superboy Kon El ja Red Hood Jason Todd. Olen jo aloittanut Red Hoodin tekemistä~ ja kokeilin vaihteeksi uusia tekniikoita kypärän tekemiseen. 


Tosiaan teen Jasonista New! 52 sarjasta Red Hood and the Outlaws version Kenneth Rocafortin deisingin. Rakastan Kennethin piirto tyyliä ylikaiken! Ja hän on yksi suosikki DC piirtäjistäni. Myös RHatO:t sarja on yksi suosikeistani New! 52 sarjoista. Mutta nyt itse tekemiseen. 
Tosiaan ensivuonna kaverien kesken meillä on Batfamily ryhmä cossi ja kasassa on Damian Wayne, Tim Drake, Barbara Gordon ja Jason Todd.. Mutta tässä on aikaa~

Aluksi suunitelin tekeväni Red Hoodin kypärän samalla tekniikalla kun Pacific Rim pilotin kypärän mutta suunnitelmat vaihtuivat solumuivista ekaksi Eva-foamiin ja siitä Kipsiin/ muovi aineeseen. Kaiken lisäksi olin jo kaavoitanut Jasonin kypärän.. Mutta suunnitelmat vaihtuivat


Näillä välinneillä lähdin liikeelle. Maitovaseliinilla, elmukelmulla, maalarinteipillä ja kipsiharsolla. 


Ja homma päätyi pään kipsaamiseen! Olen harvinaisen onnellisen näköinen kuvassa että ihan oikeasti harkitsin laitavani tuon kuvan ihan FaceBookin profiili kuvakseni kunnes Kero sanoi "Ei" ja se tyssäs siihen. Oh well.. Se siitä sitten. Katsokaa kuinka onnellisen näköinen olen! Tosiaan hiukseni kelmutin ja tepasin maalarinteipillä mutta suositelen käytämään ihoteippiä.


Lopulta kokonaamani oli peitynyt kipsiin lukuun ottamatta toki sieraimiin joiden kautta sain happea. Enkä tuhkehtunut kipsilastuihin. Se olisi viellä puutunut. En tosiaan ajatellut tuossa vaiheessa tehdä tuosta Maskia Red Hoodille vaan tulevaisuuden esitys pukuun olevaan maskiin.. Oli tarkoitettu ihan alun perin.


Kokemus oli kamala! Se kasa vaseliinia jota oli naamassa estämässä ettei kipsi jumahtaissi ihoon kiini ja kuinka märkä kipsi side lätkästään suoraan naamallesi joka on kuurattu vaseliinillä ei ollut todellakaan mukava kokemus, mutta vaivan arvoinen! Sain naama muotin tehtyä ja joudun tekemään tuon lisäksi viellä 2 muihin maskeihin! Jee! Harjoitus tekee mestarin!


Kammottava valkoinen kipsi kypärä päässä. Odotamassa että pääsen muotoilemaan sen päälle massalla oikean näköiseksi. Tosiaan massan muovaileminen ei ole ollut koskaan vahvin puoleni ja tein muotoilua sen 2 päivää laittaen aina muovailemisen jälkeen maskin tiiviisti elmukelmuun ettei se vain kuivuissi.


Yhden puolen muotoon saamisessa kesti noin 4h.. Tuskallisen hidasta puuhaa ja kuvittelin että menisi vähämän aikaa mutta ei. Niin kuin kuvassa näkyy olen käärinyt maskin elmukelmuun ettei massa vai vahingossakaan kuivuissi. Silloin muotoileminen ei onnistuisi niin helposti koska massa olisi kuivunut muotoon.

Ensimmäisen hiomis kerralla maski näyti tolta. Tosiaan silmät käytävät hölmälle koska ei niissä ole oikean laissia linsejä viellä. Tuon hiomisen jälkeen piirsin kypärän pinnalle tussilla korjattavat osat ja myös tulevat linjat mitkä pitää kaiverrella viellä.


Sitten taas korjasin kypärästä kuopat ja muut osat. Tosiaan maski ei ole viellä valmis mutta pikku hiljalleen se tosta valmistuu! Aika varmasti tuo muutaa muotoaan viellä tuosta! Tosiaan tuo on vasta niin sanotusti muotin yksi osista, kun olen saanut mallin täysin valmiiksi ja tasaiseksi niin päällystön uudelleen kipsillä ja vaseliinillä tuon ja laitan kahden muotin väliin outoa haisevaa muoviainesta joka sitten pitäisi kovettua kovaksi. Sitten saisin muovisen kypärän mutta! Tämä on yksi 3 ideastani! Katsoo nyt mikä on parhaaksi.


Maskin nykynen tilanne on tosiaan uudelleen hiominen. Tosiaan Red Hoodillä sarjakuvissa vaihtelee radikaalisesti maskin ulkonäkö ja itse valitsin sen maskin missä on inhimilliset kasvon piirteet. Valitsin sen haastavuuden takia ja treenatakseni massan muotoilemisen taitojani. Identisten asioiden tekeminen on viellä haaste mutta olen todella paljon kehitynyt siinäkin hommmassa. Paras oppi on tosiaan tekeminen. Tekemällä oppii ja lukemalla ja aivoja käytämällä. 


Kävin ostamassa vähän Eva-Foamia Biltemasta. Onnellisena sitten raahasin kaksi pakettia kotiin ja testailin sitä heti. Lyhyesti sanottuna pidän tästä materiaalista paljon enemmän kun Worblasta! Tästä materiaalista teen Red Hoodille proppi osat ja sitten Garruksen Armoria alan tekemään myös.

Tälläistä vaihteeksi tänne.
 
Eva-Foamin hinta 61x61cm 4kpl pyöristettynä 13€ eli ei niin kallista ja paksuus on 1,2 cm. Tosiaan aikaisemminkin olin käytänyt Eva-Foamia Pacific Rim cossin olkapansareissa. Unohdin koko asian.

-wheower-

2 kommenttia:

  1. hyvä tietää tuo eva-foam juttu, sitä vähän kanssa suunnittelin käyttäväni seuraavaan cossiin :> ja tien toisella puolella sattuu olemaan biltema hmhmhm~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eva-foam on kyl hyvää tavaraa ja tosiaan sitä myydään Biltemasta nimeltään treenimatto. Mutta tosiaan se on 1,2cm paksua mutta mattopuukolla saa ohuemmaksi pienempiä paloja :)

      Poista