tiistai 17. marraskuuta 2015

Jo on.

Muutosta selvitty! Ja päästy jatkamaan cossin tekemistä hitaasti mutta varmasti. Tosiaan eipä kovin ihmeellistä cosplay rintamalla ole tapahtunut kun missasin ihan kokonaan suomen SM-kilpaillut. Enkä tajua miten näin kävikään? Ja vähän harmittaa tavallaan kun ei tullut katottua kilpailuja telkkarista. Onnea suomen ensimmäisille cosplay SM kilpailun voitajille! Täältä päin.

Mutta vihdoin löysin sen oikean maalin Red Hood eli Jason Todd kypärään! Ette voi ymmärtää mikä tuska oli löytää se oikea Spraymaalia siihen! Maalasin sen kypärän noin 4 kertaa erilaisilla punaisilla maaleilla eikä mikään vaan miellyttänyt itseäni eli jouduin aina hiomaan maalin pois kypärän pinnasta. Olin jo turhautunut kokonaan maalin suhteen kunnes sitten se oikea löytyi! Itkin onnesta! Mutta maali oli kallista noin 100ml spray purki maksoi sen 9,60€? Jos nyt oikein muistan mutta se väri tulos oli juuri täydellinen mitä olen etsinyt tässä kuukausien aikana.


Metallin punainen ja pinta näyttää niin upealle!


Rakastan tuota Spray maalinmerkiä niin paljon! Ja uudet linssit pitäs viellä tehdä kypärään mutta Tampere Kupliiseen on aikaa!

Tein tässä noin 1 viikon EVA-Foamista ja PVC putkesta Red Hood cossiin aseita. Aluksi ajatelin ostaa jostain kaupasta jotkut aseet cossiin mutta kun ei sellaisia ole olemassa mitä Jason Todd käyttää 52 Outlaws sarjakuvissa.. Ja olin pihi niin päätin sitten tehdä ihka ensimmäiset EVA-foam pyssyt! Ja loppujen loppuksi ei se vaikeaa ollut.


Edessä vasta pohjamaalattu kaveri ja takana liimautumassa oleva kaveri. Olen täysin rakastunut EVA-foamiin ja Koko ajan kehun kyseistä materiaalia. Se vain on se oikea minulle kun taas Worbla ei ole niin minun juttuni selvästikään.


Aseiden maalaaminen on kesken mutta ne näyttää hyvälle! Ihka ensimmäisiksi EVA-Foam aseiksi. Huomasin että ettei kannata liimailla Erikeeperilla foamia yhteen ainakaan nopealla aika taululla koska liima kuivuu hyvin hyvin hitaasti kahden ei hengittävän materiaalin välissä. Ensimmäinen pyssy oli noin 2 päivää puristuksissa kuivumassa eikä liima keskeltä ollut kuivunut niinpä ottin esille Kontaktiliima pöntön ja lätkäsin liimaa kumpaakin kappaleeseen laittaen sitten palaset yhteen antaen niiden kuivua puristuksessa sen päivän ja JOHAN oli hyvät liimaukset saatu!

Eli opin että EVA-foamia kannattaa liimailla esim Kontaktiliimalla tai vastaavilla jämäkällä liimoilla kun taas perinteinen veteen laimennettuilla liimoilla kuten esim tällä erikeeperillä EI kannata! Paitsi jotkut pienet yksityis kohtia.

Nyt pääsen tekemään vihdoin Gunholstereitta Red Hood cossia varten kun aseet on valmiit.

-Wheower- kiitää ja kuittaa!

5 kommenttia:

 1. Komppaan niin tuossa Eva vs Worbla -asiassa, on se vaan helppoa kun materiaalia pystyy leikkaamaan veitsellä, hiomaan, liimaamaan ilman kuumentamista ja pintakin on vielä sileä!
  Kysymys, oletko käyttänyt eri paksuisia foameja? Vai onko nuo pyssyn yksityiskohdat ihan softista? :)
  (Odottelen sitä päivää että Suomesta saisi muutakin kuin Bilteman jumppamattolaatua..)
  Kypärä näyttää hyvältä, oliko spray automaalia? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityis kohdat on myös suurimmaksi osaksi EVAa jota olen veistellyt kapeammaksi matto puukolla ja hionut, koska tosiaan Suomessa ei ole kun vain Bilteman tarjoamaa 1,2mm tavaraa. Paitsi ei EVA-foamia oli aseiden käsi osan ohuempi kohta oli Softista koska en osannut veistää niin ohuitta siivuja siitä. Maalina käytin pienoismalleihin tarkoitettua Spray maalia jonka takia hintakin oli aika kallis ja maalimerkki oli täTamiya Color joka on tarkoitettu muovipinnoille ja värivalikoima iso!
   Sitä päivää odotellessa kun Suomessa saa EVAa vaika metri kamana ja eri milleisä. :)

   Poista
 2. Mie niin nautin lukea näitä siun cossien edistymisiä ja vihreenä vaan kahtelen miten hienoja EVA-juttuja teet :D Itte olen kyllä materiaalin paikallistanut Biltemasta mutta ostoskärryyn asti se ei ole vielä ehtiny :| mut josko tässä lähiaikoina kun asiaa tulis voimatielle niin sais koitella sitä.
  Keep up the awesome work!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Kiitos! Menin sanattomaksi ihan. Itelläkin kesti saada ostettua EVA-Foamia ostos "kärryyn" ja kun ei Autoa omista niin piti raahata kaksi pakettia julkisilla niin olihan siinä urakka mut se oli täysin vaivan arvoista täysin.
   Aah! Kiitos ihanasta kommentista! Harvoin saan mitään näin piristävää kuula mistään! Piristit kieltämättä päivän täysin~
   Kiitoksia viellä ja tekemällä oppii! Turhaan oot vihree.

   Poista
  2. Päivitys tilanteeseen: EVAa on nyt ja ensimmäisenä piti sitten tekasta joku rupusin dragon priest maski ikinä mut eka tekele ikinä. Kaveriksi sitten tietty piti skyrim fanina askarrella orcish daggerit :'D Eikä vihree pahasta ole, varsinkaan ku meikän lemppari cossittelut nojaa örkkien suuntaan 8D

   Poista