sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Poe Dameronin ja Red Hoodin kypärät WIP


Tänä vuonna ei ole muuta kun kypärä cosseja. Jokaiseen pukuun kuuluu jonkinlainen kypärä. En tiedä mistä se johtuu mutta niiten tekeminen on hauskaa ja haasteellista eikä mahdotonta!  
Red Hoodin kypärä on vain pientä maalausta vaille valmis mutta joitakin kuluma maalauksia olen jo tehnyt.

Linssien kiintäminen oli helpoa ja käytin kontaktiliimaa siihen. Mietin erikeeperiä mutta päädyin kunnon liimaan.


Jotain damage maalauksia. Koitan tehdä niistä neutraaliset enkä yli vedettyä mutta pikku hiljalleen. Red Hoodista puutuu viellä vain kaulapansari tekeminen eli ei siis paljoa.

Mutta paljastin Facebookissa ja Twitterissä yhden tämän vuoden Secret cossini joka tulee Tampere Kupliin sunnuntaille ja Traconiin. 

Poe Dameron Uusimmasta Star Wars leffasta. Samaistuin hahmoon täysin ja olen hurja Rebel lentäjien fani ollut melkein aina. Eli tämä on nyt toinen Star Wars X-wing lentäjän puku! Ensimmäisen tein vuonna 2010 mutta puku jäi vaille kypärää valmiiksi. Silloin luulin että kypärän tekeminen olisi mahdotomuus mutta nykyisin se ei ole!

Pengoin internetin ihmeellisestä maailmasta mahdollisimman paljon reffi kuvia Poen kypärää varten mutta tajusin maalaus vaiheessa että Poen kypärän kuviot vaihtelevat aika radikaalisesti.
Niin päätin sit yhdistellä maalauksia keskenään. Selvästi kuvauksissa on ollut käytössä se 3 kpl samaa kypärää.
Viime postauksessa oli jo pieni vinkki tähän cossiin nimittäin näytin kuvan EVA-foam levystä johonka olin kaavoitanut kypärän perus pohjan.


Eli tämä kuva. 4 osasta muodostui perus pohja ja sitten kahdesta pyöreästä ulokeesta. Ostin tähän varten hioma koneen jota käytin aika paljon mutta eniten hioin käsin. Käsin hiominen on paras asia.


Projekti jäätyi 3vk ja sitten päätin jatkaa projektia taas hiomisen merkeissä. Maalaan aina jossain vaiheessa koko homman jollain värisellä maalilla että näkisin kaikki mahdolliset epä tasaisuudet ja jatkan hiomista. Ihan loppuksi hioin pohjan 1000 hiomapaperilla josta tuli sairaan tasainen!


Virallisen pohjamaalin jälkeen kypärä muistutti Starship troopersin kypärälle! 


Pohjana piti käyttää gessoa että punainen maalipääsi näkyviin mustalta pohjalta. 


Maalaamisessa kesti monta tunntia ja sitte piti viellä siisti reunat

Kypärä alkaa näyttää hyvälle! Opin maalaamaan suoria linjoja tämän projektin parissa. 


Loppi tulos näytti tältä mutta viellä kesken! Vieläkin maalauksia puutuu ja siistimistä on. Jälkeen päin liimasin pienet osat esim.oikean puolen Mikki osan ha vasemman puolen pieni osa josta ei mitään hajuakaan mikä se on?
Visiirin teen Pleksistä (ylläri) ja kun olen saanut sen kiinnitettyä alan maalaa tätä vanhemman näköisesti. Damage jälkiä. 

Eilen tilasin Vyöhön tarvittavat asiat ja tilasin Briteistä 3 sulkea joihin meni 28€!!! Itken jo nyt. Kallis cossi ja totesin että kypärä on varmaan koko cossin halvin osan.

-Wheower- 
kiitää ja kuittaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti