maanantai 1. syyskuuta 2014

James Kidd 1/?

Olen viime aikoina hitaasti ja hartaasti aloitanut tekemään James Kidd puvun takkia ja projektin alussa ,kun sain hankittua tarvittavat materiaalit huomasin että puvun kasaamisesta tulee olemaan haastavaa. Kaikista haastavin materiaali oli kieltämättä Aito nahka joka tappoi noin 30 nuppi neulaa ja 2 ompelukoneeseen ostettua kallista nahka neulaa ja 4 silmäneulaa taito, mutta suurin vahinko oli ehkä sormenpäät meni herkiksi. Vaika soitelen välillä kitaraa ja on suhteelisen kovat sormen päät mutta kummiskin nämä sormet meni ihan helliksi.

Tuttu kuva jonka olen postailut vähän kaikialle mm. twitter ja FaceBook pageen.
Takki ei ole vieläkään täysin valmis. tartee viellä reilusti maalailua ja vanhennusta lievästi. Mutta itse olen todella ylpeä loppu tuloksesta ja reillun viikon päivittäin työstin takia kasaan ja Twitteriin postasin paljon takin etenemisestä.


Kankaat mistä tein James kiddin takin, alupaidan ja liivin.
1. Alin kangas on varsinaisen takkin kangas, löysin sen eurokankaasta poisto myynistä noin 5€/m hinta oli aivan loistava miun makuun ja täydellisen väristä ja kivasti kudottua kangasta että kauvempaakin näkyy kankaan punonta.

2. Viininpunainen kangas löytyi omasta kangasjemmasta josta sitten ompelin liivin, kankaan meteriaalista ei ole tieto, mutta todella mukavaa ja pysyy muodossaan.

3. Omasta takaa jemma nimisestä paikasta puvun tuleva lantioliina kankaat.

4. Pahin viholliseni, nahka. Neulojen tappaja ja sormien vahingoitaja, mutta ehkä suosikein materiaaleista ulkonäöllisesti oli nahka, se oli valmiiksi kuluneen näköinen niin en tarvinnut niin radikaalisesti kuluttaa enempää sitä.

5. Aluspaita kangas epä Tee värjättynä.

Kuvasta puutuu vihreänähkä jonka maalasin mustaksi takin ala osaan ja kirparilta löytämäni tapletit josta tein sitten takin etu osan, koska kuviollista keinonahakaa. Rahaa meni vain 2€ ja Kaulus kankaan jonka Kero löysi minulle.Koriste nauha ehdokaat. Kultaset saatu ilmateeksi, Kero sai ja muut loppuun myyneistä vuosien takaa paitsi kääryllä oleva mustan koristenauhan kävin ostamassa koska sellaista meillä ei ollut, niin ainut sijoitus koristeissä oli tämä ja helmet ostin Tigeristä. Jotka sitten maalasin tummemmaksi ja maalasin kuluneen näköiseksi. Nauha maksoi noin 4,50€ ostin 2m vaika meni vain 1m. En tiedä mitä ajatelin kaupasssa silloin Tiniksen ja Keron kanssa. Mallasin kaiki kultasia nauhoja liivin reunaan ja päätin käytää Oikean puolista ensimmäistä nauhaa. Punainen rimpsunauhaa ajatelin käyttää lantio huiveissä, mutta jäi pois. Ja musta nyörinauhaa käytin takin reunassa kuvion nahan viereen. koska lähdekuvassa näkyy tuolaista nauhaa.


Lähikuva! mustasta nauhasta johonka voi hyvin upottaa helmiä.Lähdin kasaamaan takin näin. Eli ompelin kiini nahka osat aluskankaalle ja ompelin koristeet ja muut yksityis kohdat ekana ennenkä yhdisin etu ja taka osan toisiinsa. Luulin selviäväni nopeasti hommasta mutta yhden etun osan tekemisessä kesti suunilleen päivän. Niin paljon yksityis kohtia ja huolellista koneompelua meni ja lankaa kului. Alareuna nahka oli aika tahmaista jo luonostaan ja joudun käytämään ompelukoneen jalan alla kaavapaperia että tulisi siistiä ommelta. Tahmaista ja sokeaa puuhaa ja joduin monesti myös purkamaan.

Takin taka osan kanssa oli ongelmia, mitenkä saan kaiken asettumaan nätisti ja päätin nahkan ommella kankaan päälle ja suoran ompeleen päälle vedein tiiviin siksakin jolloin näytti siltä että nahka sulautuissi toiseen kankaaseen. Se näytti yllätävän hyvälle ja sain nätisti kaari muodonkin takin alareunaan. Ja jokaiseen saimaan tein ns. Tuki ompeleet. Takin ylä osassa on oikeaa nahkaa jonka jouduin käsivoimalla ompelukone apunaan ompelemaan kiini eli manuaalisena.


Etu osan koristeiden laikaaminen oli hauskaa puuhaa kun taas ompeleminen oli haastavan ärsyttävää. Yhden puolen ompelemisessa kesti noin tunti, mutta vaivan arvoista. Ja sen jälkeen koriste nauhan ompeleminen paikalleen. Noiden "kolmio" kuvioiden päälle laitoin 3D maalia.


Helmien ompelemista kiini. Niitä ei ole viellä maalattua oikeaksi sävyiseksi. Noin 64 helmeä meni...


Etu osat kadassa, mutta hommaa viellä jäljellä. Kohta pääsin yhdistämään takki kokonaiseksi.  Yes. Box.


Rakensin oman malli nuken töiden välissä ja kamerajalusta sai lisäkäytöä. Mutta takki näytti tollaselta ja tuntui ettei se valmistuissi koskaan.


Kero löysi minulle täydelistä kangasta hihoihin ja kaulukseen mutta kangas oli hyvin paksua ja kuvio kudottu siihen mutta se toi sitä sävyä loppukokonaisuuteen. Aluksi oli ajatuksena maalata kankaalle takin kauluksen kuvio tai sitten tilata yhdestä kangaskaupasta kankaan, mutta hinnaksi olisi tullut 50€ niin tyydyin suosiolla tuohon vaika aluksi katoin kangasta vähän naama kurtussa kunnes sain sen takkiin voin vain todetta että se on täydeliistä ja kiitin keroa tästä ihan todella paljon.


Takki kasassa! Ja eteen sain ommeltua 4 nappia jotka maalasin mustaksi kynsilakalla ja sen päälle pisti lohkeilevaa hopeaakynsilakkaa tuomaan vanhan efektin ja se toimi. Lopulta viellä lisäsin mustan koristenauhan takin reunaan ja kauluksen alle soljet.Jamesin hihan sivuissa on tuolaiset kuvioinnit, ottin Nahkaa ja siihen siksakkailin kuviot ja sitten käsin omepelin hihaan kiini. Aluksi mietin että olsin 3D maalila maalaillut kuvioinnit mutta päätin ompelikoneella leikkiä. Erikokoisilla tiiveillä siksakilla sai aikaan kivaa jälkeä. 


Kun sain takin kasaan aloitin maalaillut ja aluksi valkoisella maalilla vanhentaminen kuulosti todella siistille idealle, mutta lopulta se näytti lokin paskalle, päätin sitten kaakaou jauheella vähän vätjätä mutta tuli mieleen home, mutta onneksi sain pelastettua sla reunan, eikä se enää näytä linnun paskalle vaan jiekankulutanalta nahkareunalle. Hiomapaperillakin vedin pintaa karheemaksi että maali tartuissi paremmin.


Mutta takin loppi tulos on tämä. Ihmiset ovat paljon kehuneet ja kyseen alaistaneet että olenko kaiken tehnyt itse. Olen paitsi en solkia, ne löysin kirpareilta tän vuoden aikana ja helmiä en itse tehnyt vaan ostin ja maalasin ja sen sallaiset juttut hankin. Mutta muuten omaa käden jälkeä on koko takki.

Pitäissi housut tehdä ja löytää kiva kangas siihen, ja kengän päälyset, peruuki ja siihen helmet myös pää huivin etsiminen ja lisää nahkaa pitässi ostaa vyöhön. Sitten olisi bueno. Toki hidden Bladenien tekeminen kaksi lisää ja tehdä kuoret niihin. Sitä urakkaa odotan innolla ja James Kiddin miekan tekeminen~ mutta onneksi cossilla ei ole kiirettä minnekään. Saan rauhassa tehdä ja korjailla sitä. :)

-mursu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti