maanantai 31. joulukuuta 2012

Softiksesta FMA automail.

Miten muka softiksesta saapi tehtyä automailin tai haarniskan? se on helpompaa kun paperimassan käyttö tai jonkun liisterin paperi työstäminen? Softis materiaaliltanssa on hyvin helpo käsiteltävä. Itse aluksi kun perehdyin netissä moniin ohjeissiin missä neuvottiin/opastettiin käytämään softista. Olin silleen lukemisen jälkeen "ei onnistu minulta tollaisen tekeminen!" mutta kun kokeillee niin oppii.
(varoitus! tekstissä ilmenee monia kirjoitus virhettä varoitan!)

 Näytän nytten muutaman (epä. laatu kännykä kuvan.) softiksesta ja muista Automailissa käytämistä materiaaleista. Edwardin automail oli myös minun ensinmäinen softis työ ja ensinmäinen Cosplayhin tuleva haarniska? jos sitä nimitystä voisi edes käyttää. Tekeminen oli todella yllätävän helpoa ja vähän sotkua tuli lukuun ottamatta että spray maalasin oman käteni hopeaksi. Aluksi piti perehtyä Edwardin automail raajaan niin mangan kun anime kuvien perusteella, ennekä pystyin ryhtyä töihin.

(kuvassa 10kpl Softis paketti.)

Mistä Softista saa?

Monissa Askartelu liikeissä myydään softis levyjä. Kotikaupungissa Joensuussa myydään askartelu liikeessa "kätevä kädessä" kahden kokosia softis levyjä, on A4 ja A3. A4 maksaa noin 1,50€ ja kun taas A3 makssaa sen 2,50-80€. Eli hyvin halpa materiaali myös  A3 softis levyn ostaminen on halvempi ratkaissu kun kahden A4 softis levyn ostaminen. 
  Myös softista myydään tiimarissa. Kappale pakettien hinta on noin 0.99€ mutta Softis on hyvin ohutta ja se tekee siitä hyvin helposti muotoiltavan, mutta myös helposti sulavan kun sitä  hellalla lämmittää varovasti käsi varassa. Sitten myös löysin Tiimarista A4 kokosta softista pakettin jossa on 10 eri väristä softis palaa vain 7€ paketin hinta! joka on edullinen katsottuna kpl. hintaan. Ei haittaa jos softis on värillinen. Sen voi aina maalata . 

(kärsinyt Erikeeperi liima purki ja haaranasta paketti.)

Pieniä vinkejä Softiksen käytöstä. (huonosti selitettynä)


1.Jos haarniskassa tai mitä ikinä teet softiskessta on kuvointia jota teet esim toisesta softiksesta niin kannattaa silloin liimata osat jo ennen lämpö käsitelyä tai toisian sanoen TURMION HELLAA! Osat kannattaa liimata ihan perus Erikeeperillä ja antaa kuivua ihan rauhassa noin 2-4 tuntia. riipuu ihan miten paljon liimaa sinä siihen laitat. Koho kuvioinit voi tehdä myös eri tavallakin. jos keksii jonkun toisen konstin

2.Jos teet ranteen ympärille sofrikseta osan esim. Minun automailin käsivarsi osan niin ennen liimaamista lämmitä osa muodolle! niin helpottaa todella paljon liimaillua.

3.ÄLÄ LÄMMITÄ SOFTISTA KIINI HELLAAN!  muuten se palaa kiini ja siitä ei tule hyviä seuraamuksia! Eli ei missään nimessä softista kiini kuumaan hellaan noin 5-7cm korkeudelta lämmiteleminen käsienvarassa on sopiva, kun softis levystä tulee vähän savua silloin on merki siitä että site voi muotoilla helposti. Otta softis levy pois hellalta ja muotoille pöydällä haluamaan muotoon.! Hellan levy siis täydelle lämmölle! varo käsien poltamista. Kannattaa laittaa Aito! nahka hanskat käteen tai patalapput niin sormet ei pala helposti.Alla olevissa kuvissa joita on kolme näkyy minun FMA Ed cossin käsi automail valmiina. Siihen meni noin yksi ja puolikas A3 softista ja 5kpl A4 softis palaa. Värillinen softis saadaan peittoon Spraymaalilla hyvin helposti jolloin saadaan metallinen kiilto materiaaliin. Haaranastat toimii vain koristeena ja pitää myös kiini osta toisissaan. Vaikka kaiki osat/kappaleet on liimailtu yhteen erikeeperillä.
Loppu tulos oli tollainen. Ja itse olen todelle ylpeä loppu tuloksesta mutta kännykä kamera pisti metalli sävyn ihan valkoisesksi ja epä metalliseksi. Maalasin käden hopealla Spray maalilla ja samalla onnistuin maalaaman oman käden hopeaksi ja vetäsin henkeeni paljon spray maalia, mutta coplay ilman tuskaa on teeskentelyä. niin on tapana sanoa. .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti