keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Seikkailu vuoren huipulla

Noin viikon kestävän Alpimatkan jälkeen on ihan mukava tulla kotiin ja katsoa näittä suomen maissemia ja pohtia miksi täällä ei voissi olla yhtäkomeitta vuoria kun Itävallassa. Matka alkoi jo Perjantaina siirtyen joensuu-helsinki lennolla Helsinki vantaan lento asemale jossa sitten majoituttiin @JyrGin kanssa Goal? terminaali hotelliin. Sisustus hotellissa on huippu luokkaa mutta pelottavinta oli se ettei missään hotellin huoneissa ole ikunoitta. Hiukan ajan taju katosi ja nukkuin hyvät ja viimeiset suomessa olevat yö unet. Aamulla mentiin suorintein turvatarkastukseen kun matkalaukkut oli laitettu ja suoraan Joensuusta menemään Söldeniin. Säästettiin vaivaa todella paljon. Heti ekaksi kaksi PIUM POUM hullua nuorta menivät terminaali baariin yhdille kaljoille. Pitihän se matka aloittaa rentoutumalla ja huomattiin jotain koomista. Ikinä yhden kaljan jälkeen ei ollut niin pahasti nousut päähän? ei edes tällä kokeneemalla juomarilla. Saavuimme Itävaltaa ajoissa ja kuulin että laskeuduimme yhden maailmas haastavimmammalle lentokentälle. Koska paikka sijaitsi ihan korkeitten vuorten keskellä. Sinne pääsee vaan laskeutumaan tietyn koulutuksen käyneet lentäjät eli meidät lennätti alpeille ihan huippu lentäjä. Noin tunnin ja vartin kestävän bussin matkan aikana sai ihailla huikeitta vuoria ja noustiin bussilla noin 2km korkealle missä matkakohteema sijaitsi itse upea pieni alpi käupunki Sölden, monien yö kerhojen ja baarien ja enemmin juoppojen ja bilettäjien luvattu kaupunki. Heti ekaksi tässä tuli mieleen kun postaan tänne. Koska iltaiset seikkaulut olivat sitä luokkaa mitä suomessa ei tule näkemään. Meidän hotellimma oli nimeltään Hotel Tyrol. Kelpo hotelli kolmentähden mutta saatiin tai jouduttiin syömään VÄHÄN liiankin hienosti hotellissa, nimittäin viidenruokavalion illallisia. JyrGin kanssa ruokaillu meni ihan sekasin, toinen söi salaatia , minä en. Hän ei syönyt kalaa, minä söin. Jne. Täyttävä ruokaa kokemus oli. Käyttiin ennen nukumaan menoa Snow Rock nimisessä yö kerhossa ja sen jälkeen mentiin Irku bubiin jossa viettin sitten reissun useammat päivän siemaillen eri makuissia kaljoja ja juttelin tönköllä englannilla itse bubbin pitäjälle Mathille? jos muistan nimen oikein.

Muutama kuva. ilmasta lentokoneesta.
Epämääräinen kuva ekasta illasta...
Heti Sunnuntaina kaksi laskettelu hullua nousivat jo klo 7:30 aamupalalle ja minä yliinnokas vuori/laskettelu friiki ei maltanut edes nukkua koko yönnä. Nyt siirytään kuviin koska helpommin on kuvia näyttää kun selittää viikon kesktävän matka sanoin.
Kyllältä näkyvä vuoren huippu.

Vähän kaupunkia. Ja Tuo Gustonimisessä Ravintola/pitzeeria/kahvillassa söin elämäni parhaimman pitzan. Motzzarella, salami ja tomaatti pitzan. hm-m

Hotelli Tyrollin sivuseinämä.

Kyllän sivu kaupunkia. kun tuotta katua eteen päin tallsustaa noin 200m niin tulee vastaan paljon YÖKERHOJA! ja BAAREJA ja miehille strippi baareja...

Monot jätettiin ihan pokalla kadulle kunnes mietittiin että ehkä vois ottaa käteen ne. ettei vain  niitä varastetta

minä räpläämässä huivia. Olen poika. Moi!

noin 5 hissin kautta päästiin jäätikölle sitten laskeaan ensinmäinen hissi reíssun kuva. Oli ngelmia saada sukset kyytiin hissiin koska.. ei oo perus sukset!

hmm.Mun sukset on ihanat. Huipulla paistoi aurinko ja oli lämmin!  Olisi voinut jäädä ottamaan aurinkoa , mutta ei! laskettelu kutsui todella kovaa!

Jäätikö. Iki jäätä. ei sula pois. Kaunista. joissakin näkyi ihan jää kerrostumia  kun menin katsomaan. Ps. siis jos et laskettelut merkityillä rinteille-

JyrGi ja hänen ihnan DC lautta. ja nyt soi päässät "JyrGi ja mä, vuorilla taas, illat lautaillaan,..."

Minä ja mun orso ilmeeni. liian kirkas AURINKO! ja tuo posee... ei oo viellä ees paha mitä mä tein matkan aikana. hyppyreistä lukuun ottamatta..

IHMISIÄ! JA VUORIA! VUORET!

Kappas? kukakohan tuolla nurkassa taas istuukaan?

kun laskee samalla voi napsia kuvia.. ei ees oo tärähtänyt! holy shit!

Taas vuori ja kallioo. kaunista. 
Nuoli näyttää että Vasemmalle mutta me mennään kuules tosta suoraan! rinteitten ulko puolelle.



Ladulla? rinteessä taas. maissema. purr!

Miten isona aurinko paistaakaan taivaalla! (lol joka massa se paistaa melkein ihan samalla tavalla)

Lisää VUORIA!

Kartan tutkimis tauko. Minne ollaan menossa? eksyttiinkö?

Siellä se taas istuu. ei se osaa muutakun nököttää joka kuvan kulmassa-

Minä ja leppohetki. ja taas kuva suksita. miksi olen niin suksiin ihastunut?
Hivenen taide kuvia tähän väliin. Ja rinteessä tollanen tuopi makso se 2,50e.

jotain itävallan lipulla koristeltuja shotti laseja. huom. tossa on hillosipuli. siis tohon laitettaan viinaa ja tuo hillo sipulin kanssa juodaan se. HYIH!

Läsit. on kuin peili. toiseen ulotuvuuteen.
Yks parhaista rinteessä olevista ruoka paikoista. Söiun siellä aina omenapiirakkaa joka oli todella herkullista

Ja paikan nimi.

Poseeraus Osa. 1

Osa. 2

Osa. 3!! ei NÄIN!!! ei koskaan näin!..poseerata.

JyrGi taas rullaillee tuolla. Mitäs se Tommi tossa taas tekee .. Pikku Jonnehan toi on. Ps. Älkää koskaa muistutako kavereitta joidenka nimi on Tommi Robinnisata! silloin voi saada turpiin. kokemusta 2 jätkältä on. T.R ja T.H:lta

Tässä tällänen kolmen kuvan kuvasarja mitenkä alkoholi vaikuttaa ihmisten mieleen. After Skiistä en muista ees kuka kuvas. eikä halua ees tiettää.



 Ihmiset nouseet pöydille ja tanssivat ja olin jo helpottunut etten ole kuulut yhtä korealaista musiikia joka soi joka paikassa mutta okei.. tuollakin soi ja huomasin tansivani kolmen randomin saksalaisen kanssa sitä. Oppin muutaman Itävaltalaisen tanssi leikkin ja laulun mutten muista sanoja ilman musiikia. Ja JyrGi kertoi että olin 5 randomin kanssa mennyt laulaa DISCO POGO kappaletta ja näky oli kuulemma hupaissa. Ja miettikään? olen 168cm kokoinen ja olin kamalan pien kokonen noihin ihmisiin verratanu?! joiduin huutamaan suunileen että pääsen tuopion kanssa takas paikoilleen. Jyrgille, ja Jannelle ja Hansille toi usein juomista.

Keskiviikona sitten lähdettiin JyrGin kanssa iltamakeen joka maksoi sen 12e. Siihen sisältyi kaksi+yhden hinalla oleva juomma tarjous ja liva bändi musiikia ja ilotulitus ja joku esitys missä näyteltiin erillaissia laskettelu tyylejä. Satoi hiukan lunta muttei se ei haittannut. Moni ei ees laskettelut tapahtuman aikana niin oltiin JYrGin kanssa ainuitta laskiaoitta ja koskematon rinne! aah. mitä laskettavaa, itse teki ensinmäisenä rinteeseen jäljet sai mennä kovaa ja hiljaa. Kun hississä istui oli tunnelma hiukan pelottavan kaunis? pimeää jäätynyt hissikoppi ja pimeää. Välillä tuli kirkas valo ja sitten se katos. Kerroin JyrGille Kauhu tarinan korvasienistä jotka tallustavan pitkin korva käytäviä kohti aivoja jolloin uhrista tulee yhtä pimpo ku musta! ja matkan aikana tuli paljon maisteltua erillaissia Sieni ruokia. Olin paratiissia. En missään nimiessä tarkoitta että huumeitta vaan ihan herkusieniä. Ja kun puhun sienistä niin tarkoitan ruokka sieniä en mitään aine sieniä. Tiistai iltana käyttin yökerhossa nimelttää Snow joku. Se oli upea. Laasereitta, DJ musaa, Saippuaa satoi katosta?! Vaikka koko reissun olin selvin päin ja kärsin hmm.. hiukan epä mielyttävästä mies seurasta, vaikka kerroin heille ettei mua kiinosta ollekaan ne! niin ne vaan jaksoi. Kun taas JyrGi löysi miehen. No kivat sille. Jouduin sen takia olemaan yö kerhossa aamu 3:00 asti.Ja kestämään jotain Italialaista miestä joka puhu koko ajan ja kahta idjooti saksalaista. Seuraa oli kyllä ja jouduin melkein tappeluunkiin siinä illan aikana, että hieman traumat jäi ja olen helpottunut ettei suomessa oo ollenkaan samanlainen meininki. Ja en ees ymmärrä miks ne rupes musta riitelee ja ragesin niille ja kerroin niille että oon varattu. Miehet osaa olla joskus aika paoirejfh.. samoin naiset. mutta onneks se yks ilta. jätin Jyrgin sinne ja omaa itse tuntoa alkoi kamalasti kolkuttaa. Miksi jätin sen sinne yksin ja huomasin että potkin seinää väsyneenä ja kiukuisena. mutta lopulta yksi tuli hotellille hihittäen ja ihan sekasin ja olin silleen. Mee pehkuihis ja toinen nukahti heti. Moi! oon lapsen likka olo tuli. Mutta asiasta muualle. Yö rinteen kuviin!





Halluaisin tietää mikä bändi tuolla esiintyi, lauloi todella hyvää rock/metalli mussaa saksan kielellä. Hassua oli nähdä ihmiset tanssi monot jalassa ja kupärät päässä. Piha oli täynnä porukkaa. Miksi juuri alpit? ja laskettelu? Koska se meininkin! aivan uusi ulotuvuus! ihmiset kavereitta ja sama harrastus.
Electrin Mountain tapahtuma vuoren huipulla. Eli elctroni musiikin tapahtuma jossa pää esiintyjä taissi ollan Klangkarussell? ja tunnetuin biisi itävallassa joka soi jatkuvasti on Sonnentanz?
Se tunne kun kaavut juuri kun olet melkein pääsyt merkittyyn rinteissiin. Kypärä oli viellä auki ja just sini otti kuvan ku olin nousemasssa pois. tyylikästä. Kaatumiset ei jäänyt tähän.. nimittäin kaavuin pahemman kerran, niin että jalka meni muttei murtunut. Laskin mustaa rinnetta hiukan kovaa ja möyky tuli vastaan lenssin ja ilat lähti pihalle. Tunnsin kanssa miten helvetisti jalkaa sattui ja huomasin että jalasta lähti suksi ja sauva lenti huitsin nevadaan. Jäin makaamaan rinteeseen vähäksi aikaa kunnes pääsin pois. Laskin sitten hyvin kivuliaasti alas laaksoon ja nilkutin itseni hotelille. Se oli olevinaan mun Onnen päiväni? Torstain? ei todellakaan Torstait oo mun onnen päiviä. Ennemmin epä onnen.
 
 
 












Ja niin matka päätyi Electrin Mountains tapahtumaan. Ja linkaan tähän yhden biisin joka soi koko ajan itävllassa ja kyseinen kappale.

tämä musiiki kertoo koko Itävallan reissun menon. Noiden upeitten rinteisen ja maisemia jään aina kaipaamaan. Tämä oli jo toinen Itävallan reisuni mutta ensi kerralla menen tulevaisuudessa St. Antoniolle? tai joku sellaselle jossa on Euroopan jyrkimmät rinteet. Ei tarvinnut tällä reisulla eksyä Itävaltalaiseen Sairaalaan. Voin vain kiitää kaikia ihmisiä paitsi niitä 3.. kahta saksalaista ja varsinkin se italialaista. hyrr. Muuten kaiki ihmise joihinka tuttustuin. Jään kaipaamaan. Jos tykkääte lasketella ja oote urheillullisia kun minä niin menkää vuorille! okei. laihuin reillusti reissun aikana niin ettei mitkään housut pysy jalassa ilman vyöttä? ei ees kaljavatsani estä sitä.. eikun? Tällänen bloggaus tänne. ja saataa olla hivenen järkyttävä? ei kai sentään? mutta itävallassa SPAR ruoka kaupoissa on hemmetin halpaa kaikki. Milka suklaata toin suomeen ja oon syönyt jo kaikki..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti