perjantai 21. kesäkuuta 2013

Kawacon!

Se tunne kun tajusin vasta tämän viikon tiistaina että ensiviikolla on kawacon. Pahinta oli se että mulla ei ole cosseja sinne?!? (On mutta halusin jotain uuta) ja samana päivänä huusin blondin pitkän peruukin, hetken mieli johteesta kunnes sain idean, voisinko käyttää kyseistä peruukia hyödyksi kenties? Cossissa?

No sitten kokonaisen illan miettin mitä cossaisin ja ketä blonditukkaisia naishahmoja on ylipäätänssä olemassa. Ekaksi tuli mieleen Marvel satjakuvista tuttu Mis Marvel! Okei. Sen puku on jotain hieno. Oikeastaan hivenen järkyttävää, en sitten häntä ottanut. Sitten tyttöystäväni ehdotti adventure timesta Fionnaa! Helpo ja nopea cossi! Joskus voisin toteuttaa sen. No en kumminkaan häntä valikoinut mutta My little Ponysta ihmisversio Apple jackin teen tai kokoan Kawaconiin~ koska ponit on mahtavia/söpöjä/ihania. Olen MLP fani. 

Mutta päätin lopuksi että teen elokuva cossin! Ja elokuvasta Sucker punchista söpön babydollin~
Sucker punch elokuva on jotain jännää ja hienoa, vaikka miinuksia elokuvasta löytyy, mutta kauniit naiset kuuraa elokuvan ja peittävät virheet.

Muutamia kuvia cossin teko vaiheesta. Ja lähde kuva ensinmäisenä!

Elikäs tollasen napapaitta lyhyt hameisen neitosen aatelin tehdä. Vaikka en olekaan noin sulava kroppanen kun babydollin näyteliä joka näyteli myös lapsuuteni elokuvassa "surkeiden sattumusten sarjassa" järkytyin xD mutta olen aina pitänyt tätä näyteliää kauniina.

Kokosin hameen ekana vaan nuppineuloin ja katoin mitenkä saan siitä melko oikean näköisen. Lehti alla näytääkseen halkion hameessa.

Sitten katoin kantinauhojen kohdat ja paikat. Ostin sitten liian vähän tuota nauhaa jolloin joiduin halkasemaan yhden nauhan ja silittämään siitä mini kantinauhaa, ja urakka oli iso mutta vaivan arvoista.

Hame valmiina enää prässäys vekkien kohdalta. 

Ostin kuopion seppälästä yli polvien pituiset sukkat hinta oli 7€ ja hyvän laatuiset että kestää. Yllätyin että ne olikin noin pitkät? Oikeastaan täydelliset!

Paita takaa kuvattu lattialta. Kaulukseen en saanut ommeltua tai tehtyä raitoja koska unohdin ostaa tumman sinistä kantinauhaa, niinpä joudun jättämään cossin loppu viimeistelyt maanataihin.

Paitta päällä. Nappa ei tullut kuvaan ); sanoisin aika onnistunut paita tuli. Tykkään hirmusesti cossista ja onnistui älytömän hyvin! 

Sitten sain isäpuolelta sen vanhan nahkatakkin "tappettavaksi" ase vyö systeemiin js tuleviin cosseihin tarvitsemiin yksityis kohtiin. Piilovinkaus "etzio"

Ja cossi lattialla ase vyön kanssa mutta solkea ei ole, kun sitäkään minulla ei ollut kotona. Niinpä käyn maanataina kirparilla ja käyn ostamassa sen ja samalla leluaseen. Ja muutaman pannos kotelokin olisi ihan kiva saada.

Tumman sinistä kangasta meni noin 1metri 50cm
Peigeä kangasta meni vain 50cm ja siitä sain myös huivin tohon cossiin jota ei ole kuvassa, koska en ole ommellut reunoja viellä.
Kantinauhaa meni noin 5m ja tumman sinistä tulee menemään se 2-3metriä
Vekkit vei paljon kangasta!
Nahkaa meni noin alle metri ehkä sellaset 30cm isosta pusakasta jonka sain.
Nappeja meni noin 11kpl
Hameen ison nappit maksoi 1,75 kpl 
Hihoissa olevat napoit olivat samanlaisia kun hameessa mutta pienempiä maksoivat 0,50€
Muuta napoit kaivoin nappi lootasta Kuopion nappi/nauha/lanka liikeestä samoin nuo aikasemmin mainitsemani nappit, nauhat ja kankaat. Kankaat ostin eurokankaasta kuopiosta.
Noin 7nappia maksoivat minulle vain 0,70€ "Halpaaaa!!"

Cossin peruuki postikuluineen tuli maksamaan 15€~
Polvisukkat (ylipolvien) 7€

Materiaali kulut suunilleen oli tässä näin, ja lisää tulee viellä aikamvarmasti!

Viellä kankaista kuva~ kuvassa liian tummat!

Ja muuta kuulumisia. Olin kuopiossa työkeikalla 3 päviää ja tostai/perjantain välisenä yönnä tipputin poropeukalona kännykäni wc pöntöön. Jouduin pärjäämään nokian kapulalla jonkun ajan kunnes sain uuden samanlaisen samsung kännykän(älypuhelimen).

Ja loppuksi surullinen kuva, kun minun  ensinmäinen koirani Allu on jo 13vuotias coccerspaniel. Miten vanha se on jo. XC surettaa kuinka huonossa vanhuuden kunnossa hän on. Minun rakas pikkuveljeni on jo vanhus xC toivon vain että hän elää 14 vuotiaaksi, vaikka hän ei enää kuule mitään, mutta kiva kun Allu tulee nukkuu viekkuuni yöksi ja koko ajan miun perässä on. Huomaa että oma koirani on kaivannut minua pitkään. Noin puoleen vuoteen en ole nähnyt tätä. Ihmis-suhde konfilikien takia.

Mutta hyvää juhannusta~ ihmiset, älkää hukutko vesille! Vaikka itse olen vesillä tänään ajelemassa mootoriveneellä~ vesi~ meri<3

2 kommenttia:

 1. Ihan pakko tulla nyt ulos kaapista.

  Olen teikäläistä seurannu about. blogin aloittamisesta asti vaikken sinua tuntenutkaan. Yleensä kun seuraan vain joko a) tuttuja tai b) cosplay-naamoja, jotka tunnen kasvoilta ja cosseista, mutta joiden kanssa en ole käynyt muuta keskustelua kuin "anteeks, saaks susta ottaa kuvan".

  Jäin kuitenkin lukijaksi, koska pidin cosseistasi ja arvostin cossivalintojesi kirjavuutta ja omaperäisyyttä - jäin innolla odottamaan mitä seuraavaksi tekisit. En ole vieläkään törmännyt teikäläiseen kamerani kanssa coneissa ja muutenkin on tultu luettua blogeja hitusen vähemmän viime aikoina... mutta on vain pakko nyt tulla kaapista ja sanoa, että olet pirun hyvä cossaaja. Ei tässä muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä menin ihan sanatomaksi QAQ enkä keksi mitään järkevää sanottavaa, sie mykistit nyt minut. XD pakko sanoa että oot niitä harvoja ihmisiä jotka kehuvat ku yleenssä kuulen valiteluja ja sen seurauksesta olen arempi cossaaja mitä ennen olin.

   Mutta kiitoksia ;A; tippa tuli oikeasti silmään, kun luin sinun kommentisi. Ja yleenssä valikoin cossini oman mielen mukaan ja tykkään vähän kaikesta, niin kun saataa ilmetä xD enemmän länsimaalaisesta ja kyllä aasialainenkin menee.

   Mutta kiitoksi ;;A;; piristit päiväni tai enemmin koko vuoteni! Kiitoksia!

   Poista