sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Junketsu part 2: itkun potku raivareitta.

Melkein joka päivä teen edes jotain Kill la Kill Satsukin Junketsu puvusta ja koko ajan oppin uuta. Ehkä eniten vaivaa puvun epä realistisuus kuinka ihmeessa Satsukin rinnat menee puvussa!! Tappelin viikon rintaliivien tekemisessä kunnes sain luotua oikean laiset hirviö! Sorruin Worblan käytämiseen. Ihan hyvä niin koska melkein puolitoista vuotta kaapissani on ollut XL kokoinen worbla rulla jota en halua millään käyttää. Tosiaan worblan käytäminen itsellä cosseissa on se ihan vihoviimeinen juttu. Eli tein sitten 'rintaliivit' worblasta käytäen apunani nettin ihmeelisiä tutoriaaleja joita sitten sovelsin.
Puvun tämän hetkinen tilanne näyttää tältä. Ylä osasta puutuu hihat koska odotan lisää kangasta Thaimaasta ja sen pitäs ensiviikolla saapua. Muuten ylä osa on melkein valmis vain edestä puutuu pansarit osat jotka ovat juuri tällä hetkellä kuivumassa pöydälläni. Ala osasta en endes halua puhua. Suoraan sanoen. Laitoin kahden keinonaha/nahkaimitaation valiin softista vieläpä että osa pysyissi muodossa ja satiini nauhojen sisällä on tosiaan kuminauhaa että jos kyyristyn niin ei kaiki näkyis. Tosiaan kun tuon laittaa päälle nuo 'nauhat' menee ihan suoriksi. Mutta kyllä tää Desuconiin valmistuu! KYl KyL!Miekan pohjan tein jo viimevuonna valmiiksi että viimeiseksi työksi jäi vain enää koristelut ja maalaaminen. Tosiaan käsisuoja osan tein Solumuovista kun taas nuo pienemmät osat tein sit Worbla silpuista mitä ylimääräiseksi on jäänyt. Sulatin ne ja tein levyksi ja sitten kiinitin ja liimaillin. Jokainen worblan silpu kannattaa säästää.
En tiedä mitä ihmeen aivo pierun koin tehdessä tuota nyöritys osaa. Toinen puoli erillainen kun toinen. En jaksa edes korjata. Tein tuon niin kun 03:00 yöllä väsyneenä ja siltä se tosiaan näyttää!
Kauniisti näkyy työ välineet alla. En jaksanut käydäs ostamassa Spray maalia kun tiesin että olka pansareihin menisi 2 spray purkia maalia viellä niin olin pihi ja maalasin Acrylli maalilla miekan terän jonka käsitelin sitten spray kiiltolakassa jota oli jäänyt edellisestä puu projektista jolloin tehtiin Kerolle Ryukon saksi miekkan.Miekka valmis! Tuppea en ajattellut tehdä mutta jos aikaa jää niin sitten. Koska aika harvoin satsukin junketsu muutos muodossa on enää miekan huotrassa, niin ilman sitäkin ihan hyvin selviän. Asiat tärkeys järjestykseen.
Tossa jonkin lainen alku kuva Worbla tissiliiveistä. Tosiaan kuvassa ne on vaan laitettu ylä osan alle että ne pysyis.. Mutta viiikon aktiivisen pohdiskelun aikana sain idean mitenkä saisin pysymään nuo worbla palaset sillain että ne painaisit tissini oikeaan muotoon. Tuhosin vanhan valkoiset rintaliivit ja leikasin niistä vain ne tissi tuki juttut jättäen kehikon kokonaan. Sitten käytin saksalaista ihmeelistä kangasliimaa (jota saa myös sitten suomesta! Huomasi tampereen Sinopeerissa olevan sitä 9€ hintaan. Saksasta saa 5€) ja liimasin worbla palaset liiveihin ja se toimi!
Worbla liivit toimi! Tissit meni oikeaan asentookin! Jouduin ompelemaan keskelle tuolaisen nahka palasen että se peitäissi hyvin ruman rintaliivien keskiosan kokonaan, mutta tosiaan tuohon päälle viellä tuli muuta armori palanen että se peityy ihan kivasti. Worbla rintsikat päälystin runsaalla erikeeperillä ja maalsin acrylli maalilla valkoiseksi ja käsitelin ne viellä lakka sprayllä että ne kiiltäissi. Ne onnistui hyvin ja hyppin oikeastaan onnesta että sain ne kasaa! Viikon itkun ja miettin miten. Miten on edes mahdollista että tissit menee just noin jne. Ylä osan ompeleminen oli helvettiä. Kahden eri keinonahan ompeleminen on kamalaa. Toinen on joistavaa kun toinen ei jousta. Eli nuo sivu osat on tehty jäykemmästä nahasta ja täytin ne lievällä pumpulilla ette tulisi lievä 3D effekti. Ihan hyvin se toimi.Ja en sitten todellakaan kenellekään suositele spraymaalaamaan sisällä! Vaika suojasinkin suojamuovilla paikat niin haju oli sietämätön. Eli hengitys suojat esiin...Niistä tuli ihan hyvät. Rakastan etu osaa eniten ja taka osan vinoneliöittä. Kuviot ja muut sitten maalasin käsin acrylli maalilla ja sitä meni paljon..Jouduin laitamaan monta kerrosta sinistä maalia että sain niistä peitävän ja mattamaisen värin. Silmiä en ole viellä maalannut koska pelkään niiten maalaamista koska en osaa maalata sellasta. Pitää suunitella ja tehdä sapluunat että saan silmistä sitten identiset!


Ylä osa puoliksi ommeltuna kasaan. Nauroin ihan valtavasti tolle pikkari osalle koska se meni noin.. Se onnistui ihan hyvin loppujen loppuksi tuo ylä osa vaika yhdessä vaiheessa heitinkin sen seinään vihasta. Koska menetin hermot keinonahan ompelemiseen. Oon todella paljon tätä cossia tehdessä menetänyt hermot toden teolla. Apinan raivo iski.Ja loppuksi kuva valmiista propeista. Oon joutunut potkimaan tyttöystävääni cossia tekemään ja hänkin on nyt Ryukon Junketsu puvun kanssa hyvällä mallilla. Ei tässä ole kiire jollei ei joudutas viellä tekemään kaverille hänen Niu cossille sen saksi proppia. Ensi viikolla puukaupoille ja maala sahailemaa ja hiomaa proppia kasaan.

Ilmotus asiaan. Olen sittenkin tulossa Animeconiin :))) vaika aluksi suunitelin etten mene mutta lopulta sittenkin tulenkin. Odotan Animeconia jännityksellä ja ilolla. Ehkä enemmän kun Desuconia vaika sitäkin! Odotan. Mutta tälläistä cossi rintamalta tällä kertaa.

Wheower kiitää ja kuittaa.

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Keep it up! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😀😊 työtä viellä riitää mutta yli puolessa välissä ollaan *^*/

   Poista
 2. aivan mahtavan näköistä jälkeä! ite en vielä näillä taidoilla saisi minkään näköisiä armoreita kasaan, nostan virtuaalista hattua ja taputuksia olalle, sillä keinonahan ompelu on todellakin jotain niin kamalaa D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Työtä puku kyl vaatii, mutta ei armoreiden vääntäminen loppujen loppuksi ole niin vaikeaa vaika se vaikutaa siltä. Tekemällä oppii ja virheiden kautta.. Monta kertaa mokia on sattunut mutta niistä ollaan selvitty ja opittu paljon. Mutta se KEINONAHKA! Nggh. Sen ompeleminen on niin tuskasta ja olen kokeillut kaikenlaissia niksejä että ompeleminen onnistuissi siististi mutta tuntuu ettei se auta, mutta hivenen ainakin jos laittaa maalariteippiä paininjalan alle niin ompeleminen onnistuu paljon helpommin. :)

   Poista