maanantai 25. toukokuuta 2015

Junketsu part 3: pientä hiomista vaille valmis.

Huhu. Millä laitomalla vauhdilla pistinkään cossini kasaan, mutta onneksi kerkeen viellä tekemään paranteluja ja hienosäätöä vaika senkin olen jo kerennyt tehdä. Niin kuin viime blogimerkinnässä mainitsin että olin saanut monia hermoromahduksia pukua tehdessä ja lisääkin olen saanut mutta nyt itse asiaan. Mitä olenkaan saanut tehtyä.Tosiaan puvun "paidan" takaosassa on vetoketju ja kaulus peittää sen melkein kokonaan ja otettaan huomioon että varmasti koko kauluskin peittyy peruukin alle. Eli taka osalla ei tavallaan olisi ollut väliä mutta halusin toteuttaa puvun mahdollisimman yksityis kohtaisesti ja lähde kuvanmukaisesti. Kaulus tosiaan menee kiini tarranauhoilla olkasaumojen kohalta ja tuon neliömäinen ala osa menee myös tarranauhoilla kiini. Se on tosiaan ommeltu kiini itse kaulukseen pienillä tikkeillä ja sen sisällä on 1cm paksuista solumuovia tuomassa koho effektiä, koska lättänänä se ei näytänyt kovinkaan kivalle.


Selkärangan ompelin kiini takanauhaan ja selkänikama osat on tehty softiksesta jonka kovetin ihan erikeeperillä ja päälystin gessolla jonka jälkeen sitten maalasin ne ihan acrylli maalilla. Takanauha osa sitten coni aamuna laitettaan kaksipuolisella teipillä kiini selkääni. Jei. Teipaillua! Mutta onneksi ainut teipattava osa tissien lisäksi.

(Aina voisi valittaa omasta kehosta mutta enpä jaksa. Tällä mennään! Ja se on osa minua.)

Pitihän sitä kokeilla miltä cossi näytää peruukin kanssa. Kengät pysyy ylhäällä henkseli nipsukeiden avulla ja nykyisin niiden päälle on liimattu "timantti" osat jotka peittää ne. Kengät on todella pitkät (niin kuin kuvassa näkyy) niiden pysyminen ylhäällä tuoti aluksi päävaivaa. Monen päivän pohdiskelun jälkeen ratkasin ongelman. Kenkien ylä reunaa en ollut aikasemmin siistinyt kun ajatelin että olisin yläreunan tehnyt softiksesta taika worblasta mutta kumosi nämä ideat. Niinpä ottin keinonahkaa ja ompelin sen pötköksi jonka jälkeen käänsin sen ja pujottin kuminauhan sisään. Sen jälkeen viellä ompelin nahkapötkylän kenkien yläreunaan kiini. Vola, niin sain kaksi ongelmaa ratkaistua. Sain kengät pysymään ylhäällä ja sain ylä reunan mielytävän näköiseksi. Junketsun kenkien sivussa on vinoneliöt jotka sitten kiinittyy kenkien sivuun tarranauhalla. En ruvennut kiinitämään niitä kenkiin kiini koska noiden kiskominen ylös on jo urheillu suoritus ja jos ne olisi ollut aika varmasti siinä vaiheessa lähtenyt/hajonnut irti kengistä.Hihat olivat seuraava ongelmallinen tapaus. Hivenen oli materiaali ongelmia Koska keinonahan jonka tilasin ei venyt tarpeeksi että olisin saanut tehtyä mieleiset hihat. Niinpä astelin kangas kaupaan ja löysin sopivaa kangasta jonka nimeä en nyt millään muista. Hihan sisälle (taas) laitoin 1cm solumuovia jonka laitoin oikeaan muotoon. Olin jo iloinen etten tarvitse ollenkaan cossin suhteen käsin ommella mutta sitten jouduin hihat ompelemaan käsin hyvin pienillä ompelilla..

(Taustallla näkyy tuo harmaa solumuovi renkula sellainen meni siis hihan sisään.)

Hihat ompelemisen jälkeen näytti liiankin hyviltä. Sain toteutettua oikean muodon niihin vaika mietimisessä meni oma aikansa, mutta ne näytivät hyvälle niin edestä ja sivultakin. Ompelin sitten viellä hanskat käytäen keinonahkaa ja tuota samaista kangasta. Miksi päädyin sellaiseen ratkaissuun etten vain kokonaan tehnyt hanskoja keinonahasta tai tuosta venyvästä kankaasta? Koska tosiaan ylä osa on kokonaan keinonahkaa/nahkanaamioo ja sitten hihat ovat täysin erillaista kangasta. Koittin saada sitten hanskoilla pukuun yhtenäisyyttä. Hanskoista tuli kivat mutta minulla ei ole niistä kuvaa :(


Silmien maalaaminen olin tuskaa, koska olen huono maalaamaan/piirtämään ja varsinkin piirtämään identisiä asioitta. Niin itkin kerolta apua ja hän piirsi minulle kohdat mihinkä sitten maalaillin silmät. Niistä tuili aika kivat loppujen loppuksi. Voin vain kiitää Keroa avusta! 


Testaillin viellä niiten pysyvyytä harteilla. Tosiaan sisä puolella reunoissa on tarranauhaa ja vasta kappaleet on ommeltuna ylä osaa joka pistää ne pysymään harteilla. Mutta en todellakaan uskalla noitenkansa heillua hillitömästi! Vaika ne pysyy niin en halua ottaa riskiä. Parasta että ne on kevyet eikä paina melkein mitään. Miinus puoli on taas etten saa nostettua käsi paljoakaan. Animaatiossa on kaiki mahdollista. Hehehee. Ehkä materiaalia olisi pitänyt olla jotain todella joustavaa? Mutta pää asia näytää hyvälle ka pystyn liikumaan ja hieromaan silmiäni. Mutten voi venytellä kunnolla... Luvassa on siis niska kipuja. Cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä.


Tyylikäs selfien veillä noiten monsterien kanssa,.Peruukin tosiaan suoristi Kero minulle jo aikasemmin, koska en olen mikään peruuki velho niin suosiolla pyysin keroa tekemään sen homman. Loppujen loppuksi en uskaltanut ollenkaan leikata koko peruukia vaan Kero teki sen. No kero on opiskellut vuoden kampaaja alaa niin hän osaa leikata. Mutta en ymmärrä miten pitkien peruukien leikaaminen voikaan olla niin kuumottavaa puuhaa? Paljon helpompaa on leikata lyhyitä peruukeja kun pitkiä.
Sarvi osat liimasin erikeeperillä hiuspantaan kiini koska pinni systeemi ei vaikuttanut tarpeeksi tukevilta ja miettin myös mangaati systeemiä, mutta kumosin idean rahan takia. Myönän että olen pihi ja sen takia aina koitan keksiä sen halvemman puolen cosseja tekiessäni.

Mutta Cossi on valmis! Ehkä jossain vaiheessa laitan WIP kuvia tänne mutta en nyt koska niitä ei ole. Tosiaan ehkä viellä hienosäädän pukua hivenen mutta sitä ennen pitää treenata meikaamista ja varsinkin Satsukin kulmakarvoja! Kulmakarvoilla jo saa itsensä hahmon näköiseksi niin se tärkeä osa cossia maskeeraus/meikkaus. 

Desuconiin enää 11 päivää ja nyt voin autaa Keroa sen cossin kanssa ja voidaan alkaa tekemään Kaverini Nui Harime puvun proppia. Puu on hommattu enää vaan maalit niin päästään kunnolla töihin proppin kanssa.

wheower kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti