keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Booker Dewitt

Ihan hyvä aika on aloittaa Traconin cosseja. Oikeastaan yksi Traconin cossin kankaat on ollut melkein 4kk kaapissa lojumassa odotamassa ompelemista, mutta vihdoin sain niskastani kiiini ja aloi tekemään cossia. Oikeastaan Kero käski tekee 'omaa' cossia, kun innostuin tekemään sen Traconin puvun proppi puolta... Niinpä Kero ärähti ja käski alkaa vääntämään Bioshock infinite Booker Dewittin pukua. Aluksi kiukutelin kun pikku lapsi etten jaksa nyt tehdä kunnes sitten Kero kävi hakemassa kaapista Bookerin kankaat tipputti ne eteeni ja sanoi että "ala tekee cossia ettei tartee kahden cossin kanssa painia sitten ennen conia". No siinä hetken tuijottin kangas kasaa ja päätin sitten kiltisti tehdä kunnes hups. Sain 2 päivässä tehtyä Bookerin yläosan valmiiksi myös vanhennus maalauksien kera ja poltamisen. Voin sanoa että olin ahkera ja hivenen liikaa innostuin..Alkuun kuva hahmosta. Eli Booker Dewitt Bioshock infinite

Aluspaidan ompelu vaiheesta ei tosiaankaan ole kuvan kuvaa kun innostuin ompelemaan ja se oli sitten menoa. Tein kauluspaidan kauluspaita kankaasta ja valkoiset osat olivat jotain jämäkangasta Keron (Free) Momo cossista. Paita onnistuin laitoman hyvin! Ja kaulus varsinkin. Piirsin vaan kankaalle ulkomuistista kaavat mittojen kanssa. (älkää tehkö samoin. Riski altista puuhaa)

Sitten tein huivin samasta kankaasta josta tein Mary Read/James kidd Ac4 pelin huivi osat. Poltin kankaan reunan ja sitten poltelin kuunailma puhaltimella lisää. Yksi hyvä puoli keinokuitu kankaissa että ne palaa~ 

Liiviin tein kaavat hyödyntäen ihan perus liiviä. Kaavoitin sen kaavapaperille ja tarkistin viellä mitat ja saimojen kohdat ja mallin. Kunnes sitten asetin kaavat kankaalle ja leikasin. Myöhemmin tajusin että olisin voinut tehdä liivi osan kauluksen Paljon yksin kertaisemalla tavalla mitenkä nytten tein. Nyt kaulus muodostuu ainakin 8 eri osasta ja olisin voinut kutistaa määrän 4. Jos olisin mietinyt kaavoitus vaiheessa vähän enemmän.


Liivi teko vaiheessa. Malli kohdallaan. Kaulusta ei viellä tehty taika kiinitetty. Tuo kangas oli hyvin purkaantuvaa ja jokainen sauma piti heti leikaamisen jälkeen huolitella. Lankaa meni paljon jonka takia pitää ostaa lisää mustaa lankaa.

Harmittaa ettei todellakaan ole mitään ompelu vaihe kuvia, kun olin niin innoisani ompelin ja jokainen sauma onnistuin laitoman hyvin. Kamalaa kehuskella itseäni mutta tästä cossista olen toden teolla ylpeä.

Liivi valmis! Valkoiset kuvioinnit tein ompelukoneella tiiviillä siksak kuviolla. Tunnetusti en ole hyvä käsin ompelia niin rukoillin ompelukonettani että se osaisi tehdä hienot ompeleet. Onneksi se toimi. Nappit löytyi onneksi nappi laatikosta mutta ne oli väärän väriset niinpä jouduin maalaamaan ne oikean väriseksi eli vanhaksi kullaksi? Riipuu lähde kuvasta nappien värit. Joisakin ne on perus mustat joisakin kuparit kun taas sitten joisakin kultaiset. Ööh? Päätin sitten tehdä vanhan kullanväriset koska ne vain sopi parhaitten.

Seuraavaksi kun liivi oli valmis niin tein "Hihanlyhentäjät" jostain kumman syystä Kerolla ja minulla on vanhoja Hihanlyhentäjiä. Olin aluksi ihan "jee" kun löytyi mustat mutta sittenkin Bookerilla oli punaset. Hymyhän siinä hyytyi. Kuminauhaa on vaikea värjätä. Ainakin mustaa kunnes sitten muistin että olin tehnyt punaiset henkselit Dr. Who 11 tohtorin pukuun! Mutta ne oli mennyt rikki niin sain ihan huoletta leikata niistä kuminauhaa Hihanlyhentäjiin.

Ensimmäinen maalaus kerros.

Kauluspaidan hihat ja kauluksen värjäsin Teellä vaihteeksi. Musta tee on siunaus. Sain siihen sen ansiosta kuluneen näköisen ja vanhan. Mietin että jättäisikö cossin puhtaaksi mutta rakastan tehdä puvuista vanhan näköisiä ja kuluneitta niinpä ottin maalit esiin ja aloin maalaamaan liiviä ja kauluspaidan sauma kohtia. 


Mutta loppullinen tulos näytti tältä. Hihoja en ole uskaltanut viellä poltaa taika repiä. Ainakun pukua sotkee ainakin Bioshock ja AC tyylisiä pukuja niin ne saa heti volyymiä ja näytämään jotenkin aidommilta. Vaika pelissä bookerin puku on melkein 24/7 puhdas vaika tuo hyppii, pompii käyttää voimiaan niin miten vaateet muka voi pysyä puhtaana? Ei mitenkään. Animeconiin todellakin ajatelin pistää tämän puvun jos saan ratkottua hius ongelman. Isoin ongelma on se että tarvitsen traconiin Valkoiset hiukset ja Bookeriin tarvitsen Ruskeat. Yksi vaihto ehto on värjätä jollain kevyt värillä pää tai sitten peruuki. Pitäissi olla Lacefront enkä suostu maksamaan 60€ peruukista. Muuten oppin itse tekemään perus peruukista Lacefront peruukin. Siihen rahaa menee noin 0,60 centiä. Tarvitsee vaan hiuskoukun, morsius tylliä, kuitua ja todellakin aikaa! Mutta tulos on hieno. Tehtiin Keron cossiin Lacefront peruukin juuri tällä tyylillä mitenkä kirjoitin. Pitäs laittaa kuvia siitä tänne. Oikeastaan piheys ja rahan puute pistää aivot luovalle tuulelle toden teolla.

Mutta nytten Bookerin Housujen kimpuun. Niistä ei tule yhtikäs mitään, koskan vihaan housujen tekemistä niin paljon. Pidellään peukuja että nekin onnistuissi yhtä hyvin kun kauluspaita ja Liivi.

Ps. Kirjoitan tätä Blogia vain itseni takia ja kirjoitus virheet saataa joitakin ärsyttää. Itse en osaa erottaa virheittä tekstistä enkä sille voi mitään siihen löytyy ihan syy ja joskus asia itseeni harmittaa todella paljon. Blogi siis toimii minulle ennemmin cossi päivä kirjana jos seuraajat ovat huomanneet asian. Olen kieltämättä yllättynyt että täällä on kummiskin reillu 40 ihmistä kestämässä minun päätöntä höpötelyä. Kiitos todella paljon että jaksatte kuunelle tätä shaippaa! :)

-Wheower-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti