sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Voltron Shiron Armori part 1

Okei! Koitan uudelleen tehdä päiväkirja maisia merkintöjä tänne cossin etenemisestä. Tosiaan on vain reillut 2kk Frostiin?! Ja tästä tulee elämäni nopein armorin mitä olen koskaan tehnyt. Katottaan miten onnistuu ja miten paljon joudun itkemään tämän kanssa.

25-26.11.2016

Aloitin kaavojen tarkistamisen ja korjailemisen ennekä aloin mitään leikaamaan EVA-foamista. Tietenkin löytyi pientä hieno säätämistä kaavojen suhteen ja jouduin kehittelemään sotasuunitelman mitenkä alan kokoamaan Armoria kasaan. Alkuperäisissä suunnitelmissa aika hyvin pysyin. Eli pään kautta pujotettava torso armori sivu kiinityksellä johonka laitan Mass Effect armorin tyyliin vetoketjun. 


Alkaa näyttää joltakin. Enemmän tai vähemmän


Lopulta sain sen istumaan oikein päälle ja korjaillua viellä kaulusta että se menee hyvin sitten kiinni.

Tosiaan oikealle puolelle Armoria tulee vetoketju ja kuva vähän näyttää mitenkä tämä systeemi toimii sitten päällä. Reunat pitää viellä leikata sopivaksi vetoketjulle.


Koko yön pohdin mitenkä saan järkevästi taka moottorin armoriin niin että sen sisälle tulee muutama patteri kennot jotka tuo kaulukseen valot.


Päätin sitten vaan rakentaa onton siitä. Yksin kertaista ja toimiva? Selvii sitten kun ledit tulee


Reunojen hiomista pyöreen muotoisiksi oli ihan kivan sotkuista hommaa että oli pakko välissä ihan imuroida pölyt pois.

Alunperin ajatelin että oisin maalannut logon kunnes alko kutkuttaa että tekisin siitä "koho" kuvion. Käytin tässä 5mm Softista ja Hioin ulko reunat vaakatasoisesti koska se näytti kivalle mielessä ja kyl sit luonnossakin.


Testaillu uudelleen ja uudelleen. Pakko sanoa että tämähän onnistuu oudon hyvin? Johtuu varmaan ku tein noin 2vk kaavoja ja suunnitellin mitenkä rakennan tämän.

Kaulukseen en ollut viellä uskaltanut puhkaista ledeillä tarkoitettuja kohtia. Teen sen vasta kun saan ledit postissa niin pystyy enemmän tekemään. Kamala into tuli tehdä cossia ja itkettää ku vaan nyt onnistuu. 


Taka osan myös kiinnitin kontaktiliimalla ja sit piiloon menevät saumat kittasin ja hioin tasaseks. Tuskaa.

27.11.2016

Gessoamis urakka alkoi! Vaikka alun perin piti käyttää spray kittiä mutta tajusin että minulla on paljon aikaa hioa gessoa pois pinnasta enne seuraavaa cossi paja miittiä ja tavaroiden tulemista.

Hiomis urakka valtava....


Suurin virhe koskaan... mutta katottaan mitä tästä tulee. Tavoiteena saada täysin tasainen pinta koska valkoisessa näkyy kaikki virheet inhottavasti.

28.11.2016

Koko päivän oon melkein vaan hionut tuota Gessoa tasaseks ja voiton puolella ollaan! Enää vaan pikku kohtien hiominen niin ois valmista.



Takaa viellä kuva. Tosiaan huvin vuoksi vaan maalasin Logon mustaksi koska halusin vaan tarkistaa että kaikki on tasasta. Taka osaa pitää viellä enemmän hioa mutta pikku vikoja.

29.11.2016

Jatkoin hiomista kunnes sammuin

30.11.2016

Olin hetken jo ettei mulla ole mitään tekemistä Shiron suhteen kunnes sain tekstarin että "lähetys saapunut noidetavaksi" en ihan heti tajunnut mikä sieltä tulisi kunnes näin paketin!

EVat! Oli saapuneet!

Voi tätä riemun määrää kun aukasin valtavan rullan nähdäkseni mitä sieltä tulisi! Laadukasta foamia kerrakseen!


Omistan nyt laittoman paljon Eva-foamia ja voin vain alkaa tekee cossi projekteja ilman mietien materiaali kuluja.
5mm Eva-Foam palata on on tosiaan 1m X 2m että isoja paloja!


Ostin myös 10mm paksuista yhden palan! Shiro voi taas jatkua! Yaas!

Melkein innoisani aloin leikaamaan jo kaavoja irti Eva-foamista mutta onneks päätin tarkistaa ne ennekä alan mitään tekemään

Paljon korjattavaa sitten oli. Mm en ollut huomioinut tarranauhan paikkaa jalka suojauksessa niin hups. Piti se lisätä ja muokata vähän pituutta myös


Toimiva ja kaiken kaikiaan liikuttava. Myös kaavoitin myös vyön. Enää vaan pitäisi kädet kaavoittaa mutta ei motivoi viellä.

2.12.2016

EVA:sta leikattu kaavat ja jalka osat kasattu mutta vain "ledit" reijät ja suojat puutuvat mutta teen ne vasta kun saan ledit postissa. 

7.12.2016

Kunnon tehtailua kerrakseen cossin parissa! Sain kasaan käsi armorit ja jalka Armorien tarranauhat paikalleen jopa vyön leikkasin ja tein soljen osat valmis. Voiton puolella eli olen saanut täysin kaavat tehtyä mutta enää vaan toisille ryhmäläisille luovutan kaavani niin saadaan cossit valmiiks ennen frostia. Ei paineitta tai hätiä.


Käsien kaavoitamisesta joudun huomioimaan lihaspaidan ja se oli perseestä tehdä, mut monen tunnin kaavoitamisen jälkeen selvisin ihan kivasti.

 
Kaikki osat valmiina sillain. Vyöstä puutu sivu juttut ja en ole viellä tehnyt koska en ole viellä postissa saanut ledei niin en ole voinut enempää tehdä.. säärisuojia en voi tehdä kokonaan myöskään ennekä saan Ledit niihinkin mutta kädet pystyn täysin tekemään ja ne onkin jo valmiit! Paitsi maali pinta puuttuu.

Tosiaan en ole vieläkään löytänyt cossiin kenkiä enkä ole viellä ostanut edes aluspuvun kangasta myös vetoketju rintapansariin puutuu 🙈

Mutta kyllä tää tästä. 

-Wheower-

3 kommenttia:

 1. En tiiä onko miulla joku valikoiva näkö tai jotain kun en oikein löydä, että ootko jo linkannu jonnekin siitä eva-muovikaupasta mistä noi rullat on tilattu 8D I kinda have mighty need to know.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! En ole edes linkannut! Eva-foamit on tilattu briteistä liikeestä nimeltään Poly-props! Kaupassa myydään erilaisia Evoja ja parasta erillaisilla paksuudella. Myös Evalle tarkoitettu spray-kittiä, liimaa ja muuta tarviketta. Postarti on aina Suomeen sen 27€ mut miettii sit Eva-Foamin kokoa ja määrää hintaan suhteutettuna niin halvemmaksi tulee kun Suomesta ostaa. Vaikka hinta kirpaisee. Pakko mainita tuo Poly-props Eva on jotenkin huokoisempaa kun Bilteman matto Eva. Eli meinaan sitä että tarpeeksi lämmittämällä Evat saa kätevästi kuumentamalla liimattua yhteen niin ettei liimaa edes tarvitse käyttää.

   :)

   Poista
  2. Aika jännä toi että ilman liimaakin saa yhdistettyä :o Pakko päästä kyllä kokeilemaan miten kyseinen EVA-matsku Polylta toimii. Hienoa, jos saat joku päivä sen arvion firmasta ja matskusta tehtyä :3 Kiva ois kuulla mielipidettä miten toi on pelittäny siulle.

   Poista