tiistai 8. marraskuuta 2016

SM-kisojen jälki fiilikset

En voi vieläkään tajuta mitä tapahtui viime lauvantaina Gamexpoilla. Vasta nyt alan hivenen ymmärtämään mitä tapahtui. Lunan kanssa päästiin kakkos sijoille cosplay SM-kisoissa. Wau. Sanon minä. En ajatellut mitään sijoitusta noista kisoista. En minkään laista. Ollin jo voittaja siinä vaiheessa ku saatiin vedettyä esitys lavalla. Sen jälkeen tuli muutamat onnen kyyneleet siinä vaiheessa. Sanoin Lunalle että ollaan jo voittajia siinä vaiheessa. Minä voitin lava kammoni siinä ja se oli iso voitto minulle. En jäätänyt tai vapisut koko esityksen aikana vasta ku pääsin lavalta? 

 Mass Effect voimaa näytettiin lavalla. Kuva: Nyymix.net

Ennen kisoja minulla oli hyvin kiireinen kk mm. Jouduin sairaallaan osastolle, piti löyttää nopeasti uusi asunto ja elämä meni kirjaimellisesti ala mäkeä etten kerennyt mitään päivittää ennen kisoja kunnolla paitsi Twitteriin.
 Pari viikoa ennen H hetkeä pidettiin muutamat lava/peili sali treenit Tampereen yhdessä lukiolla. Minua epäilytti niin paljon meidän esitys. Olin ennen kisoja tutkinut erillaisia cosplay kisojen esityksiä ja tehnyt hurjat muistiin panoja "hyvän" esityksen rakenteesta ja myös katsoin teatteri esityksiä paljon. 

Helpoa on aina kehitellä esitys musiikin pohjalta ja inside vitsien pohjalta mutta tajusin että ulkopuolinen ei tulisi ymmärtämään mitään esityksestä jos ei tunne sarjaa. Niinpä vanhat suunnitelmat roskiin ja katsomaan 9h peli materiaalia netistä koitaen keksi hyvä kohta josta sais esityksen katsojalle joka ei tunne Mass Effecti peli sarjaa. Piti saada katsojalle esille että peli on synkä, ammuskelu peli jossa melkein kaikki kuolee. Löysin sitten luotamus tehtävän ME2 pelistä ja siitä aloin tekemään. Löysin täydellisen kohdan mutta.. kohtauksen pituus oli 6 minuutia. Eikun leikaamaan ylimääräiset puheet ja saamaan kaikki olennainen ääni raittaan ja tietenkin sitten kuuntelin kaikki Mass Effect peli sarjojen OSTit ja löysin 2 täydellistä biisi taustalle tuomaan se tunnelman sinne. 2viikoa editoin tuota esityksen ääni nauhaa ja 1vk videoa nauhaa eli liki 3vk ääni/video työ tuli esille katsojille. Ehkä jotkut huomasivat ne pienet ääni viilaukset jotka tein mm tausta ambiensi tuomaan aluksen huminaa taustalle. Itse pelin kohtauksessa ei ole musiikkia tai mitään mitä tuli esille esityksessä. Sen takia tressasin ihan hemmetin paljon.

Ensimmäinen cosplay esityksen tein/loin jotain mitä itse en ollut nähnyt cosplay esityksissä. Esitys jonka ehkä ulkopuolinen ymmärsi ja tajusi minkälainen Mass Effect peli sarja on.

Olin niin iloinen ja hämmentynyt että saatiin 2 sija kamalan tressin ja elämän ongelmat palkittiin nyt. Niin Lunalla kun minulla. Tämä antoi lisää puhtia tekemään esityksiä ja no.. uusi käsis on rakenteilla jo. 


Kuva ennen kisaa :Dani

Kisa aamu lähti meillä käyntiin jo 03:00 aikaan koska Tampereelta ajo Helsingin messukeskukseen ja lavasteiden tuominen paikan päälle oli 07-08:00 aikaan. Väsymys näkyi ja ensimmäiset kunnon lava treenit meni päin persettä. Meidän piti ennen kisoja treenata jossain viellä mutta ei ollut paikkaan niinpä pistettiin kuulokkeet päähän ja treenattiin ilmaan. 


Keräsimme paljon huomiotta GameXpoilla että jotkut luuli meitä jopa patsaiks ja säikähtivät ku liikuimme. Hauskaa oli ja kuinka moni tavallinen ihminen halusi ottaa kuvan meistä ja jopa selfien. Nice! Kehuja tuli ja ihmetystä. Wau! Hyvä fiilis tuli. Odotan innolla kuvien saamista koska uskon että ne on upeitta. 

Tuomarointi oli pelottavin kokemus koskaan. En tiedä miks mutta pelotti paljon ja jälkeen päin Lunan kanssa mietittiin mitä tehtiin väärin ja siinä kohdin oltiin 100% varmoja ettemme sijoitu minnekään. Väärässä oltiin.


Esityksen jälkeinen fiilis oli tälläinen! Harmi ku en nähnyt toisten esityksiä ollenkaan mut joskus netistä. Valot esityksen aikana kusi! Mutta eipä se yleisöä näytänyt haittaavan niin paljon kun minua. Kokemus oli kerta kaikiaan ihana ja valaiseva! Moni tuli kysymään montako paristoa pukuni vei. No 10 AA-paristoa että kyllä virtaa löytyi puvusta!

Kuva: neiti Nina Photography 

Kuva: AG cosplay & Photography 

Kuva: AG cosplay & Photography 

Ihmiset vaikuttivat pitävän esityksestä ja parasta että esityksen jälkeen juontaja kysyi yleisöstä kuinka monelle on tuttu Mass Effect pelit ja voi luoja! Niin monelle että itketti ihan. Hyvä! Vinkinä ihmisille jotka eivät viellä ole pelanneet Mass Effect peli sarjaa niin nyt kipin kapin ostamaan peli ja pelamaan se läpi!

Kaverini Tanja aka. Roseshock otti kuvia meidän esityksestä ja apua! Kuinka monta tykkäystä ja hienoja kommenteja sieltä tuli 🙈


Mutta kiitos kaikille SM-kisoissa olleille! Oli hauskaa ja upea kokemus ja hyvä meno taka huoneella että huhu! Onnea kaikille muille sijoituksille! 

Kaikki oltiin voittajia jo silloin kun tultiin lavalta pois! Ja kiitos kaikille jotka tukivat monia viime kk aikana kun minulla oli vaikeaa ja elämä oli minua vastaan kaikin puolin.

Eikun uusien pukujen pariin ja Frosbitessä nähdään. Jos en nyt sairastu tai mitään.

-Wheower-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti