perjantai 24. maaliskuuta 2017

Tracerin Legginsien teko

Otsikko kertoo kaiken. Kyllä olen Overwatch roska. Pelaan joka päivä Ps4 OWtta. Ja kyllä! Cossaan Traceriä vaika olenkin Trans mies, mutta teenkin Mies versio Traceristä! Muokattu vaan miehekäämäksi perus Tracerin ja tietenkin Legginsit pysyy samana, koska tunnistettavia ominaisuus Traceristä on just kelta/oranssi legginsit.

Ensimäinen projekti oli löyttää sopiva kangas. Eurokankaasta en löytänyt haluamaan kangasta.. halusin Lycraa eli toisin sanoen Spandexia joka on melkein 100% keinokuitua. Halusin tasaisen ja tiheän ja vähän kiiltävän pinnan jonka takia valikoin Lycran. Tilasin kangastukusta keltaista Lycraa koska oli halvin vaihtoehto ja apua! Sairaan nopee postitus! Olen vaan niin tottunut odotamaan tilauksia sen 1vk-3vk niin 2 päivää tuntui niin höpölle.

 
Eurokankaasta löysin kivaa tikki kenno kangasta jota halusin vältämättä käyttää legginsien sivuissa vaikka ei todellakaan ole venyvää sortia.


Legginsien kaavoina käytin vanhojen aluspuvun housuja koska niissä oli Haara palanen haaroissa. Ärsyttävä asia ommella mutta hyvin selvitty. 


Sitten alkoi ikuisuuksien projekti. Ompelu kone ei tietenkään ommellut Lycraa koska liukas kangas niin jouduin sitten nuo sivu osien reunat vetelemään käsin ja siinä kesti sitten se 4 päivää ommella niitä siististi paikalleen...


Täyttä tuskaa mutta halusin siistin jäljen niin sen vuoksi ompelin käsin! Ja käsin ompeleminen on terapeuttista puuhaa kerrakseen. 


Lopult keltaiset banaani housut kasassa. Tein niistä sukkahousu malliset koska luultavasti Tracerilla on bodysuiti takkin alla eikä nikat sitten vilku kengistä.

Seuraava ongelma tuli sitten miten värjätä keinokuitua? Jouduin etsimään netistä erillaista värjäys aineitta ja löysin halvan vai 2,55€ maksavan keinokuidulle tarkoitettu värin nimeltää "Idye Poly". Perehdyin väriin täysin katsoen erillaisia tutoriaaleja ja sitten myös perehdyin liukuvärjäyksen ihmeelliseen maailmaan.
 
Selvisi myös että Idye Poly väri sopii myös muovien värjäämiseen mm. Pleksin! Loistavaa! Nyt on ratkaistu väri pleksien ikuinen metsästäminen täysin!

 
Sitten värjäys hommiin. Väri piti lämmittää 100c asteiseksi ja heittää muoveissa oleva väri aine vaan pataan ja sitten toinen neste liuos sekaan ja sekoittaa väri tasaiseksi. Ennekä uskalsin edes lähtee värjäämään ottin kangas palasen ja kokeilin


Nättiä jälkeä! Dippailin koko ajan kangasta väri liukeen ja nostin kangasta vähitellen ylös. Tavoite oli saada mahdolisiman tasainen värjäys ettei näy väri palkeja...


Legginsit vaan nousi kattilasta ylös ja näytti hyvälle!


Värjäys näyttää tasaiselta ja instaStorysta nyt viellä näkee vaiheista videoitta jos  kiinostaa @Wheower nimellä löytyy.


Kätevä pistää keitiön kaapin naulakkoon roikumaan kangas että ylimääräiset värinesteet tippuu pois. 


Samalla värjäsin laseihin tulevan Pleksin palasen oransiksi ja Wau! Tasainen tulos ja näkee hyvin läpi!


Nätti.


Loppu tulos. Näyttää hyvälle ja pesin kankaan eka lämpimällä vedellä kunnes vihdoin viileämpää ja sitten kunnon pesu että saan väri aineen pois ja eikä kulunut yhtään.


Legginsit jalassa. Tosiaan en saanut otettua yhtään realistista kuvaa väristä että luonossa ehkä 2 astetta tummemmat kun kuvassa. Enää vaan Tracer tekstin painaminen ja nyörien osto ja laittaminen.

Idye Poly soveltuu myös huhujen mukaan peruukien värjäämiseen kun mm. arda wig myy kyseistä väri ainetta peruuki värinä.

Suomesta Idye Poly väriä saa halvemmalla kun ulkomailla mm. Vain 2,55€ hintaan.

-Whoewer-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti