perjantai 16. elokuuta 2013

Uusia seikailuja luvassa

viime blogi merkinnässä mainitsin ,että aion pyrkiä ns. Vaihtoon tänä vuonna. Ja päätin jo silloin ,että aloitan noin viikon kestävillä vaihdoilla, jotka ei maksa mitään opiskelialle joka valittaan sinne menosta. Noin 14.8 aukesi ilmotautuminen ja olin silleen "njääh, kyllä huomenna ehin ilmotautumaan" kunnes illalla kun olin puhelimessa ja kävin katsomassa sähköpostini ja siinä luki "14.8 mennessä!!!" Sitten tuli paniiki! Koska kello oli jo 22:45. Kirjoitin sähköpostiin maailman huonoiman hakemuksen mitä elämässäni olenkaan tehnyt, mutta ei se kai ollutkaan niin huono mitä se nyt oli.
(Oman koulun sisäinen vaihtojuttu on kyseessä)


Eli minä pääsin unkariin! 7.10 lähden siis unkariin vaihtoon! Ja neljä muun kouluni oppilaan kanssai. Olen innoisani koska tehtävemme on tehdä koostevideo paikasta A ja tehdä tehtäviä. Eli seikailua luvassa, ei jännitä ei yhtään ja parasta Ruuat/majoitus ja matkat maksaa koulu ja euroopan unioni. Budabest täältä tullaan.. Jännitää kamalan paljon.. Mutta kunnialla tästä selvitään. 

Jaaa olen saanut valmiiksi kaksi tilaus työtä. Joista olen päivittänyt Twitteriin, jonka loin spämmimistä varten ja parasta ettei ole paljoakaan sellasia ihmisiä seuraa jotka ei tiedä cosplaystä mitään. Kun facebookissa en mielellään mitään postaille kun työ antajat ynnä muut. Mutta minut Twitteristä löytää @mursukirahvi nimellä. Eli koulu/cosplay juttuja spämmään sinne.

Mutta kuvia valmistuneesta Hetalia Belaruksen mekosta joka on onnistunein mekko jonka olen koskaan tehnyt.

Täys kello helma monen metrin rypytys reunassa jonka reunassa on viellä pitsiä. Kauluksen reunassa pitsiä samoin hihan reunoissa. Helmassa kaksi rusettia jotka voi siirtä hakaneulan avulla eri paikaan. Ja samoin kaula rusettikin. Kaikki tumman siniset rusettit on valmistettu samasta kankaasta kun itse mekkokin, mutta valkoinen päärusetti on taas tehty valkoisesta puuvillasta.

Piilovetoketju mekkon takana. Ja kuva näytää helman leveyden huom. Tuo rypytyksen määrä!!

Taka rusetti. Itse tein raidat valkoisesta kankaasta jotka silitin kantinauhaksi, jonka jälkeen ompelin ne siniseen kankaaseen. Vyö kiinittyy taakse tarranauhan avulla.
Hiukan yli valoitunut kuva mekkon takaa kauluksesta.

Nyt tällähetkellä mekko roikuu hengarissa odotaen omistajaansa.

Sitten toisen tilarin pariin elikäs Team Fortress 2 soldierin takkin.
Tälläinen takin siis vässäsin Jerelle.

Takkissa on piilovetoketju ja tein paljon "koristeompeleitta" (millä sellasia outoja ylimääräissiä ompeleitta edes kutsutaan) saumoihin joita kuvissa ei näy. Kangas merkit maalasin itse ja ompelin reunat tiheällä siksakilla että niistä tulisi edes hivenen kangas merkin näköiset.


Kuvassa näkyy hivenen ilmin noista koristeompeleista joita tein saumoja vahvistaakseni.

Takin kaulus on kuvaan taitettu tavalliseksi ,mutta kaulus kuuluu olla pystyssä ja sen sisällä on tukena muutama palainen softista. Mutta takki tuli maksamaan ostajalleen vain 16€. Kangas oli Halpaa ja laadukasta hintaanssa nähden ,että sain tehtyä takin halvalla hänelle mitenkö Jere toivoikin mahdollisimman pienihintaista. 

Punaista kangasta meni noin 1,50m ja maksoi sen 14€
Vetoketju 1€
Ja euro softiksesta ja maalikuluista.

Ja samalla kun ompelin Jerelle tulevaa tilaus työtä niin löysin jämä keinonahka palasia kangaslaatikon syövereistä ja tein testi kappaleet SnK cossia verten. Sain vain harmikseni tehtyä vain kaksi kappaletta jalka vöitä ,mutta tällä tyylillä aijon tehdä koko vyö härveli systeemin.

Tekonahkaa/keinonahkaa millä nimellä sitä nyt kutsutaankaan.

Traconin rannekeet tulis postissa ja kuvakin olisi ollut jos saisin vain kännykästä siirettyä kuvat Ipadille joka ei valitettavasti onnistunut. Olisi myös laitanut tilaustöiden etenemisestä kuvia, mutta kännykäni ei tahda toimia. Niin se nyt jäi vähän pois.Ensivuoden kohu Frostbiteen olen kaiketi menossa koska SnK ryhmä tulee sinne ja parasta kavereitta! 
Mutta toiselle päivälle aijon sitten tehdä Narnia cossin Faunin eli Tumnuksen. Punainen kaulaliinan tekeminen edessä, teen siitä tavalista leveämmän ja pidemmän koska suunitelma mitenkä peitän naisellisen kehoni, vai mitenkä se sanoissin


Jalkoihin on jo kaavat, mutta hiukset kai joudun kasvatamaan taas, ja kihartamaan. Tuttu homma...

Toinen sellainen cossaus haluni liityy TV:ssä pyörivään American Horror Story nimiseen TV:sarjaan ja haluaisin tehdä siitä cossin!!!  Ainakin suosikki hahmostani!
Tate! Okei, hahmo on aika hullu, mutta synpaatinen jos noin voi edes sanoa. Tykkään sarjasta vain sen ja hahmojen tarinoista ja on todella vaikeaa selittää edes koko asiaa. Vähän saman tyylinen kun HemlockGrove mutta selkeempi ja ei ole vampyyrejä taika ihmissusia.

Ensi vuonna vähenee cossaaminen todella paljon, koska on suurien muutosten vuosi. Asunnon etsimistä ja muuto puuhaa erään kanssa. Ja töiden etsintää! Kerta kaikiaan, mutta voi jäädä mahdollista pimentoon tämä lupaus.

Mutta tämä blogaus tältä erään on kuitattu, ja hei! Ei mulla olekaan enää 17 lukiaa vain 25?
Tässä tehdään melkein historiaa!

       -minun muoto kuviani-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti