keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ezio Auditore da Firenze. "Ei vieläkään valmis"

 Yli kuukausi on tullut nytten täyteen siitä kun aloitin nuoren Ezio Auditoren puvun tekemisen. Ja nytten teille hyvät lukiat/seuraajani. Näytän teille prosessi kuvia puvustani, mutta se ei ole vieläkään läheskään valmis. Mutta toivon saavani sen valmiiksi Animeconiin! Kyllä olen tulossa sinne kaverien kanssa, mutta majoitus viellä auki, mutta uskon että saan hankittua Ihmisille majoituksen. Selitän vähäsen kuvista mitä oikein tein ja mitenkä tein. Saatan aika sekavasti selittää, mutta ihan sama. Olen vähäsen väsynyt eilisestä ja sain kuula huonoja uutisia kaverista, ei toki vakavaa, mutta sillain harmillista. Nytten kuvia teille hyvät lukiat!Eli olen joutunut paljon leikimään maalien kanssa puvun yhteydessä. Niin kun kuvissa näkyykin teille. 
Vasemmalla yläreunassa näette Ezion viitan nahka olka osan jossa viita sievästi on kiini. Sen tein keinonahasta ja käsitelin nahka aineilla sen, ja se haju oli aivan mahtava. Oikeasti, melkein tukehduin siihen. Kuviot tein sitten penselillä ja nahkamaalilla.. Käsivapisi viimeistä päivää,mutta hyvin se meni vai mitä? Oli myös haastva katsoa referenssi kuvista mitenkä kuviointi oikein menee ja tein parhaani niiten jäljitämisessä ja harjoitelin muutaman kymmenen kertaa paperille kuvioinin tekemistä.

Ja seuravaa vasemmasta yläreunasta keskimmäisessä kuvassa näette viitan. Kankaan löysin kirputorilta 2€ 2m. Ei paha, ja kangas oli niin mukavan tuntuista ja ihanaa ostin taakse punasen saman tyylisen kankaan kirparilta samaan hintaan. Maalasin viitam vanhemmaksi ruiskepullon avulla jonneka olin tunkenut veteen sekoitettua kangasmaalia joka maksoi 3€ ja räsikytelin sitä ympäriinssä.
Sellainen siitä sitten tuli.

Oikea yläreunan kuvassa on taas vanhennus maalauksesta toipuva liivin kuva. Sen maalaaamisen kanssa piti olla luovempi, en käytänyt kangasmaalia pahoitelut vaan veteen laimennettua akrylli maalia. Ekana kastelin kankaan saumat ihan märäksi sitten penselillä varovasti tiputin maalia niin että maalilevisi. Kuivumisen jälkeen käytin hiilta jota murskasin pieneen rasiaan silpuksi ja puuteri huiskulla levitin sitä haluaamaani kohtaan.

Vasen alareunan kuvassa taas näkyy naalaus urakkani. Eli kotikaupungista mistää ei löytynyt haluaamaani kultanauhaa vaan ihan eri väreissä vain! Niinpä päätin ostaa valkoista ja maalasin ne kultaiseksi ja loppu tulos oli loistava.
Kauluksen kuvioinin maalaaminen oli urakollista ja pursuti kultamaalia kohtiin mihinkä halusin sitä pikku hiljalleen. Tulos on minusta aivan mahtavan kiva ja kultakangasmaali on kultasta eikä koita
olla kultasta! Maali maksoi 4,70€. Sitä jäi hyvin helmojen sisä vuorien alareunoihin hyvin.


Kengän varret on rakkaus. Onnistuivat liiankin hyvin ja keinonahka jota ostin halpa-kankaan loppuun myynistä on aivan sopivaa tälläisten tekemiseen! Sopivan tukevaa. En ommellut vetoketjuja sisä puolelle vain tarranauhalla pelaan jota ostin Itävallasta. Hyvin pitää kiini kengät eikä näy, ja halvempi vaihto ehto kun vetoketju ja ompeleminen paljon helpompaa.


Liivi vanhennuksen jälkeen kuivana. Ja huppua joudun korjaamaan kun huomasin virheen siinä ja enkä voi sietää sitä. Liivi istuu täydellisesti päälleni ja olen ylpeä hihoista joitenka kanssa tappelin kolmeviikoa.


Kokeilin pääleni tähän asti saamaani loppu tulosta. Aluspaita ei ole todellakaan se oikea joka tulee päälys liivin alle! Se olla minnun hobbitti cossini paita eikä se sovi tähän yarkoitukseen mutta wipiin kylläkin. Eli sain tehtyä myös kantio huivin jossa ala reunassa on tollaset hapsut joita en vielä halua otaa pois. Nuo housut menee ezio cossiin ja nekin pitää "vanhennusmaalata"


Liivi täysin valmiina. Koristuksien kera~ ja aloitin myös helmojen maalaamisen. Olisi pitänyt tehdä sapluunat mutta kuvio oli sen verran yksityis kohtaista enkä osannut leikata sapluunoita nätisti niinpä päätin aluksi piirtää kuvion lyyjykynällä kankaaseen ja sen jälkeen ottaa kangas maalia penselin kärkeen ja alkaa väritämään kuviointia. Yhteenssä meni noin 6-7h noiten tekemiseen ja puutuu enää kaksi helmaa kun vuori kangas loppui, niin en voi tehdä sitä viellä.

Tälläsitä sain aikaan noin 1kk 4 päivässä. Hyvin paljon vain mitä? Viellä puutuu paljon kaikea mutta pikku hiljalleen valmistuu. Aluksi piti mennä Animeconiin kisaamaan tällä mutta kappas, unohdin sitten ilmotautua niin jätän sen väliin. Ja huom. Maikkicon video tekiä tulee Desuconiin, Animeconiin ja myös Kawaconiin. Eli vink vonk. Suostukaa Mikan kuvatavaksi ihmiset ;) fiiliksiä videoille.

2 kommenttia: