torstai 12. kesäkuuta 2014

Disneyland matka raporti.

Elikäs! En ole kuolut! Ja en tosiaankaan ole jaksanut tehdä cossien eteen paljon mitään koska ei olenollut rahaa, tai oikeastaan motivaatiota. Mutta ensivuonna! Aijon tulla desuun ja sinne cossit päätetty, mutta nytte vähän kuvia Pariisin reisusta tänne.


Hotelli oli taivaalinen! majoitumme Dinsey hotelliin jonka teemana oli villinlänssi / metsä. Huone oli tilava! ja wc:ssä oli kylpy amme, jossa sitten lilluin rankan päivän pääteeksi.


 Valtasin heti ensimmäisena ikunan lähellä olevan sängyn. 

 ja tuossa pedissä sitten nukkuin sen viikon. 5 iso tyynyä oli! jotka olivat todella pehmeittä ja sänky oli hukutavan pehmoinen ja peito oli täysin untuva. sain hyvät yö unet tuossa pedissä! ja tv:stä pyöri Disney Chanel ja muut disney kanavat ja elokuvia. Parasta että ne sai enkuksi! eikä ranskaksi
Bambi teemainen huone. Tapeteissa oli Bambin, kukkan ja Rumpalin kuvia. Söpöjä yksityis kohtia. Hotellin aamupalakin oli erinomainen. Paljon erillaisia Danomino jugurteja esim. Omena jugurti oli parasta, oli myös nutellaa josta en välitä, mutta monet kaverit olisivat rakastaneet sitä. Ja ranskalaisten tapaisesti tarjolla oli erillaisia Croisanteja. 


DAY 1.

Eka päivä! ja Fiilikset olivat kuvan mukaiset! jännitynyt ja innostunut ja aiban sekaisin olin! että ainakin kun koitin ottaa kuvan jostain unohdin linsi suojuksenkin HETI! paikalleen.

Disneylandin porteilla tuli vastaan paljon ihania disneyhin liityviä kojuja ja oli myös ilma palloja! olisin halunut yhden itselleni, mutta enhän minä sitä suomeen olisi saanut kuljetettua ehjänä, niinpä nappasin kuvan.

Kun astuin portista aloin melkein taas itkemään, koska disney on ollut iso osa lapsuutani ja viimeksi täällä olin noin 10 vuotta sitten, hauskat muistot palasivat mieleen. ja kaukana näkyi Ruususen linna. 


Kaikilla ihmisille oli disney mieli, ei mökötäviä ihmisiä näkynyt kunnolla missää kun muutama harmissaan oleva pikku vauva jotka huusivat nälkäänssä. Kuviin tosiaankaan en kerennyt yhtään panostaa kun oli itse juoksemassa paikasta toiseen innoisani että kuvat on mitä ovat.

Ja lopulta päästiin linnan luokse. Hetken ihastelin Ruususen linnaan ja vertaillin sitä DisneyWorldin Tuhkimon linnaan mielissäni
No onhan niissä pikuisen eroa. DisneyWorld Orlandosta otettu kuva vuonna 2009 kun olin siellä vaihteeksi. huomaa kameroiden erillaisen laadun.

Lähdimme heti Villinlännen tyyliselle alueelle ja Heti ensimäisenä kummitus kartanoon. jossa sitten odoteltiin että pääsemme rakennuksen sisälle. Kuvassa näkyy länne nopein vuoristo rata joka meni monesti vedealla pitkin tunneleitta. Laite oltiin uudistettu kokonaan, mitä se oli vuonna 2003. Muutos oli hyvä, vuoristo rata oli HUIMA! muttei huimin mitä matkalla tuli viellä koettua.

Lopulta ottin kuvan myös kuuluisasta kummituskartanosta! ja koko ulkopihalla löytyi yksityis kohti, mm hautausmaa ja kun eteenpäin meni pääsi "kuumille lähteille" haluaisin joskus Halloweenina mennä Disneylandiin ja katsoa minkälainen meninki valtaa huvipuiston-

Indi, vuoristo rata oli pienenä suosikki! koska olin iso indy fani ja olen  vieläkin! ja oli pakko käydä kokeilemassa uudelleen kyseistä vuoristo rataa, ja tuntui aika hurjalla.

Toki käytiin Kapteeni koukun laivassa, mutta sain isot AC4 fiilikset ennemminkin laivassa kun Peter Pan. Olisi mieli mennä vaan tonne shootaa jotain AC4 pukua, mutta törmäsin Disneyssä muuten Cossaajaan! hän jonka nimeä en vain muista hän oli tullut kaverinssa kanssa pitämään photoshootia ja hengaamaan vaan. Tällä mukavalla tytöllä oli päällää Vocaloid joku Kaito cossi en muista edes mikä se oli, ja MINÄ! menin puhumaan hänelle kun näin hänet! ryntäsin ja hienolla enkun taidoilani menin kysymään että cossasiko hän vocaloidi. Sain uuden tuttavuuden ranskasta! oli mukavaa nähdä Cossaaja Disneyssä. :3

 Kiertely ja kaarteleminen jatkui. Käytiin Pirates of the Caribian laiteessa ja eksyimme Herta kuningataren puutarha lapyrintiin ja pääsimme/löysimme herta kuningataren linnankin! Ja matakalla vahingossa jonotettiin Mikki Hiiren luoksekin! ja Mikin kanssa tuli otettua kaveri kuvia pikku systerin kanssa. Mikkin kanssa pelleiltiin ja Pikkusikoni oli täysin vakavana kuvissa. koomisuutta kerrakseen.

Small World.. vakio laite, pienenä aina hoilasi tuota ihanaa musiikia joka jää TODELLA helposti soimaan päähän.


Ruususen linnanan sisällä oli hienot lasi ikunat joisaka löytyi koko Ruususen tarina. Kaunista oli se että auriko heijasti värit lattialle ja jäin vain ihailemaan lattiaan ilmestyneittä värejä. Mutta itse pahatar lymyilli linnan alla lohikäärmeenä! sitä en ollut ennen huomannut mutta oli todella mukavaa löytää yksityis kohtia vieläkin Disneystä vaika oli jo toinen kerta Pariisin Disneylandissä.

 Ihmisiä riiti disneyssä paljon!
ja mässäillin itseni täytteen karki omenia! vai sokeri omenia jotka ovat kuorutettu sokerilla taika suklaala. Siinä on vasta unelmien herku. Sokeri omenat.Ja ensimmäinen päivä jäi tiedemaailmaan. Jäin viellä illalla ihastelemaan X-wing starfighter lentokonetta ja sen kyydissä olevaa R2sta. Joskus uudelleen kyllä ompelen ja teen X-wing pilotin puvun. Ja kävin Star wars kaupassa ja siellä olisi voinut koota oman VALOMIEKKAN! mutte en osannut koota sitä niin jäin katsomaan kun noin 6 vuotias pikku poika näppärästi pisti miekanssa kasaan, tuli pikasen vajaa olo siinä tilanteessa.

DAY 2.

Päivän aloitin toki aamupallale menolla ja laitamalla päivän vaateet päälle. Ja ottin tavaksi ottaa päivän fiilis kuvan itsestäni ja ilmeeni oli jokaisessa suunilleen tälläisiä. ja kaikiaan itsestäni ottamia oli kuvia vain 10. eli en ottanut 200 kuvaa itsestäni ja ottaisin yhden kuvan tähän postaukseen. ei ole tapaistani ottaa itsestäni kuvia... koska en osaa kerta kaikiaan ottaa ja alan pelleilämään ihan sika paljon! 

hotelilta Disneylandiin oli vain kävely matkan päässä, että pääsi heti aamulla kun portit aukesi itse huvipuistoon fiilistelmään täysillä. Rakastan yli kaiken huvipuistoja! suosikkiin lukeuttuu universal huvipuistot kun tietenkin disneyn.

koska oltiin Disney hotelissa yötä niin meillä oli etuoikeus mennä jo 8:00 disneylandiin ensimmäisinä ja oli rauhalista eikä jonoja ja oli jotenkin hyvin outoa kävellä tyhjillä kaduilla, mutta ei tarvinnut ollenkaan jonottaa laiteitsiin, PARASTA!
STARRRR WWAAAARRRRSSS!!!!!!!!!!!!!! se oli siinä sitten. ei ole muuta sanotavaa !


 Kadulla välillä oli esityksiä niin kuin tämä värikäs maijapoppas henkinen esitys. oli se mukava kuvata ihmisten takaa auringon paahteessa ja kun ei nähnyt mitään .. eli satunnaisia hyvän tuuren otoksia nämä.
LÄJÄ KUVIA! Eli paraatin katsoin ja koitin vaivan oloisesti räpsiä kuvia ja sitten ilta show. oli upea. oltiin käytetty 3d video provisointia ja näytti mahtavalle! kuvia en ottanut koska olin ihan hemmetin väsyyt kun 8 menin ja ilta show oli 23:00 eli tuli pikkuisen paljon liikuttua päivän aikana ja hauskinta etten ollut kertaakaan paikallaan. 

DAY 4.Paris

Ouh. Pariisin metrot ei ole sen vaikeampia kun helsingin metrot. Helpoja kun tietää minne mennä. Kertaakaan ei eksytty, mutta seikailua riiti. Pariisissa eksyin vahingossa pikkasen kalliiiseen ostariin ja siellä todella kalliisseen vaate kaupaan jossa oli ovella vartiat.

Efel, tuo mystinen torni. Huomasin yhden asian, kymmenen vuotta sitten efeli oli eri värinen kun nyt? ja sain selville että korjaus töissä efel torni oli maalattu uudelleen kokonaan ruskeeksi. Aluski se oli sininen jossa oli ruostuneitta kohtia nytten sitä ei ollut. hyvältä se kummiskin näytti!

Ilam kuvia efelin ylhäältä. enemmänkin olisi mutta muokatuna ne näytäissi hyvälle samoin kaiki tässä postauksessa olevat kuvatkin näytässi paremalta jos olisi vähän jaksanut käsitellä niitä koneella, mutta EN JAKSA. nautikaa naturalli kuvista. muokaamatomista orginalaista.
ja toki piti käydä Notredamissa, Tällä kertaa kiertelin sen hiljaa ja hartaasti ja viihsyin kirkossa noin tunnin, ja ostin kyntilän ja laitoin se palamaan muistolehtoon? vai mikä sellainen on. En ole uskovainen mutta joskus vaikeina aikoina on pakko uskoa johonkin, en usko jeesukseen ollenkaan tai tämän ihme tekoihin.


DAY 5.
Fiilikset olivat hämmentyneet, koska kohta reissu ohi ja rahaa oli mennyt jo aika paljon. Kallista OLI! disneyssä ja roska ruoka alkoi ällöttää todella pahasti että aloin syömään salaattia.


ja kuvat vain vähenee kun ei jaksa enää kirjoitaa XD
Viimeisen illan vietin Rodeo hengessä Wild West showsta. Sain mukana tetsonit ja syöttiin barbacue ruokaa ja katsottiin rodeaa ja intiaanien ratsastus taitoja ja Puhveleitakin katsottiin. Show oli hieno ja meininki katossa. Ainakin oma Rodeo sanakeri voitti heittettiin hatut ilmaan ja huudettiin joukolla " JIIHAAA!" ja paukuteltiin ruokaillu välineittä pöytään ja nyrkejä kanssa. Sai juoda niin paljon kun halusi ja se näkyi ihmisissäkin.

Lopulta lensin suomeen ja tulin kipeäksi. köhisen pahemmin ja kun MINULLE! ei ole terveelistä sairastaa yskää niin on vähän rankemmatkin lääkeet tuli kouraan. 

No toki reisusta tuli ostettua tuliaissia ja vähän itsellenikin jotain, mutta eniten ostin Kerolle kaikea. (Sitä se rakkaus teetttää) 

 Kaksi Star Wars mukia joiten sisällä on todella coolit tekstit! sitten pinssin ja tuo... tuo on suklaa rasia, sisältää star wars teemaisia konfetteja. en ole aukaissut sitä viellä, ehkä tarjoo sitten vieraille.
 Kerolla kahdet Piilarikotelot, pariisista povari ostarilta, hinnat noilla oli jotain hyvin KRÖHM:...
 Kerolle avain perä ja toinen minulle, koska ollaan niin piraateja myös riipuskin on Kerolle.
 Sarja kuvia ostin itselleni myös, ja muuten NÄIN!!! WOODKID YHTYEEN LAULAJAN! PARIISISSA! instagram ja TWITTER! todisti sen että se oli se! olin sen jälkeen ihan sekasin koska kyllä mursu idolinssa tunnistaa! Yoann Lemoine!
 Pikku sille Tikkarit ja itselleni ostin Masin. avain perän koska.. se oli vain niin söpö.
 Kerolle nutellaa monta purkia.
 Kuoharin ostin! ja mikki hiiri lasit :3 ja ostin myös essun leipomista varten.
Ja lopulta adoptoin itselleni lapsen. Teddyn. Ostin sille monsteri OY aiheisen haalarin koska se oli mahdotoman söpö ja nallekin pehmoinen. 

Mutta VOIHAN KOREA SENTÄÄN! Ehkä ensivuonna saatan joutua menemään koreaan kuvaamaan...
En voi muuta sanoa kun olen hämmentynyt.
Hyvin hämmentynyt..
Todella..

Dokumenttit. Rakastan teittä. Kultuuri sinuakin myös.

1 kommentti:

  1. disneylandiin tai disney worldiin aijon viellä vanhempana mennä, koska ei ole koskaan liian vanha menemään sinne! ja liikaa kaikea kivaa tavaraa myytiiin disneyssä x3 oisin voinut ostaa kaupat tyhjäksi mutta kun ei ollut rahaa ja eikä tilaa matkalaukussa. :3

    VastaaPoista