tiistai 16. elokuuta 2016

Mass Effect Shepardin kypärä

Ei tullut otettua paljoakaan kuvia kypärän kaavoitamisesta kun sain kokoamis vaiheessa itkun potku raivateitta ja toivoi vain kypärän kasaantuvan itsestään. 

Tämä on tosiaan neljäs cosplay kypärä jonka olen koskaan tehnyt! Ja lisää kypärä cossi suunitelmia löytyy aivan liikaa mm. Destiny peliin koskien. 


Päätin tavallisen tapaa tehdä tämänkin kypärän EVA-foamista, koska joustava ja helposti muokattava materiaali. Sivussa näette puhtaaksi piirretyt kaavat ja niistä koostui Shepardin N7 armorin perus kypärä. Ajatelin tehdä aluksi puoli visiiri kypärän mutta sitten muistin ruman naamani ja tein sitten perus version,


Palaset leikkasin ihan matto puukolla ja katkaisin terän ennekä aloin leikkaamaan. Koska terävällä terällä saa todella siistin leikkauksen ettei reunoja tarvitse hioa siistiksi! Opin jotain uutta taas. 


Monen tunnin kuluttua tilanne näytti tältä. Melkein kasattu kypärä lukuun ottamatta takaraivo kappaletta. Kuuma ilmapuhaltimella sitten väänsin muotoon ja liimaukset tehty kontakti liimalla. Niin kuin monelle olen asiasta maininnut. Halpa ja tehokas liima sopii oivallisesti Foamille ja joustaa.

Sitten yksityis kohtia aloin loihtimaan ihan perus Softiksesta. Taas käytössäni oli noin 3 eri paksuista Softista. Perus 1mm , 2-3mm ja 4mm.


Taka osa oli haastavin ja kaavoja jouduin muokkaamaan aika.. Radikaalisesti. Eka kappale oli sittenkin liian pieni. No vahinkoja sattuu enkä tainut huomioida EVA Foamin paksuutta kaavoissa. 


Loppu tulos. Kaikki yksityis kohdat suunilleen tehty ja pohjamaalattua ihan perus Acrylli maalilla, koska musta Spray oli loppunut niin..päädyin sitten penselillä vetää maalikerrosta


7N logot tekaisin softiksesta mutta tällä kertaa käytin hyödyksi tulostettuja logoja koska en jaksanut alkaa kaavoittamaan niitä vaika se olisi ollut 100 nopeampaa.


Kypärä päässä näyttää suunilleen tältä. Ehkä tämän hetken paras tuotos. Istuva ja tilaa viellä Led valoille ja.. Harmikseni ne oli rikki. Jos jatkossa tilaat Ebaystä Led nauhaa/valoja/patterikennoja niin älkää menkö sen 2€ pudjektilla... Just sen laadun takia.


Kypärän maalaamisen hoidin spray maalaamalla/käsin. 


Viellä pitäissi tehdä kypärästä kuluneen näköinen. Ei sen pitäisi olla ongelma.


Tilaamani custom kangas saapui! Noin 2vk myöhässä! Olen ylpeä kankaasta koska kahteen suuntaa venyvää spandexia! Ja myöhästymisen takia sain kotiin kuljetuksen ja kaupan päälle metrin lisää kyseistä kangasta.. Ei paha.

 Venyy mukavasti ja kuvio ei haalene.
Olen tyytyväinen laatuun vaika hinta oli suolainen.. 4 yardia 114€.. Ja nyt mulla on tätä kangasta sen 4,50m.. Ainakin on varaa virheille.


Ja viellä kaupan päälle sain tälläisen pienen palan Legendaarinen Kirkin taistelu kangasta! Star Trek! Olisi mieli tehdä tästä pussilakanat.

-Wheower- 

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää kypärä kaavoituksineen ja yksityiskohtineen!
  Suosittelen muuten hankkimaan veitsenteroittimen jos meinaa Evaa työstää enemmänkin. https://www.prisma.fi/wcsstore/PRISMA_StorefrontAssetStore/images/product/iso/6411501700070_kuva1.jpg tyylinen löytyy itseltä, tuolla kun muutaman kerran vetäisee leikkauksien välissä niin tulee taas siistiä leikkuujälkeä ja sama teräkin kestää paljon pidempään ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh! Kiitos vinkistä! Vois hankia niin ei tartee enää käyttää uusia teriä! Itse olen ostanut matto puukoohin lisä teriä mutta pidentää selvästi käytöä tuo teroitimen käyttö! Kiitos vinkistä~ tämä oli avuksi 😊

   Poista
 2. Vautsi miten siisti siitä kypärästä tuli! Melko magee! :D
  Miten osaat kaavotella noin hyvin? Mä en osais hahmottaa noita pikkupaloja edes että miten ne menee kasaan ja taittuu oikeella tavalla, lol. xD Jännää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis teen monta paperi versioo ja yleensä kaavoitamisen menee se 3-6 päivää kunnes uskallan alkaa tekemään, mutta tekemällä oppii 😊 Ja todellakin virheistä.. Virheiltä ei olla vältytty.

   Poista