torstai 18. elokuuta 2016

ME kypärän maalailut ja Led valot

Vain muutama viiko enää jäljellä Traconiin ja tekemistä riitää. En ole enää edes varma saanko Mass Effect cossia valmiiksi kyseiseen coniin. Pitäisi viellä tehdä paljon kaikea mm. Aluspuvun ompeleminen.

Mutta ainakin valmistuu joskus ja pienellä ajalla olen tehnyt pukua kun yleensä Armori cosseihin itsellä kestää sen puoli vuotta?

Sain tehtyä kypärän pohjamaalit kasaan ja tein virheittä siinäkin! Jouduin hiomaan laki osan melkein kokonaan vanhasta maalista ja laitoin uuden. Pitäs olla maltillinen tälläisissä.


Kypärän teossa vältin vanhoja virheittä mm. En unohtanut tehdä hengitys reikiä joka estää sitten tulevan visiirin höyrytymisen ja saapi happea paremmin. 

Tein muutaman uuden reijän kypärään koska olin unohtanut muutamien ledien paikat täysin. Onneksi tähän käytin kirurgi veistä. Kätevä pikku veitsi. 

 
Sitten varjostus/vanhennut maalausten tekeminen. Suosikki puuhaa ja saa aina työt näyttämään paremmilta. Yleensä tähän käytän acrylli maaleja joita sekoitellen veteen riippuen minkälaisen jäljen haluan. Air prush vehkeet ois kova sana mutta eipä ole varaa sellaisille tai tilaa missä voisin käyttää.


Sitten Ledien kytkentä. Käytin vanhoja ledejä joita käytin Pacific Rim cossiin. Eikun repimään vanhoja kytkentöjä irti toisesta kypärästä. Piuhat peitin sitten nahan alle jonka liiman kypärän sisä puolelle mutta miinus puoli tässä ratkaisussa oli se etten voi vaihtaa valoja jos ne menee nyt rikki..


Kypärän sisä puolelle rakensin EVA-foamista patteri rasian pidikeen. Sopivasti oli tilaa takaraivossa noin 2 AA-paristolle. Pelkäsin että joudun tehdä samanlaisen ratkaisun kun Pacific Rim cossissa että patteri rasia on ulkopuolella kypärää jonka sitten piilotin niskaan. Nyt ainakin kivasti hohdan pimeässä.

En voi tehdä viellä visiiriä koska ei ole varaa nyt sijoittaa rahaa pleksiin. Harmittaa vähän kun tämän hetken tilanne on tiuka koska olen jo toista kuukautta sairaslomalla. 

 
Kypärien historia näkyy tässä. Liki neljä erillaista kypärää on tullut tehtyä 2015-2016 vuoden aikana. Kaikien teossa olen oppinut paljon uuta asiaa ja kehitys näkyy. Virheistä olen oppinut ja niiltä ei olla vältytty ollenkaan. Ensimmäinen kypärä oli tosiaan Pacific Rim cossiin ja ensimmäistä kertaa työstin pleksiä ja tein kaari visiirin. Red Hoodin kypärä taas opetti kipsin käytöä ja kipsi muotin tekemistä. Poe Dameronin kypärä taas opetti Eva-Foamin käyttöä ja suorien maalausten tekemisen käsin.Mutta virheet on kyllä ollut paras asia cossien tekemisessä. Ne vasta on opettanut kaikea. 

Ei yhtään tressi Traconia varten 🌚

-Wheower-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti