keskiviikko 3. elokuuta 2016

Muutama EVA-Foam Niksi.

Päätin nyt tänne infota muutamia niksejä mitenkä saat Eva-foam armoriin naarmuja ja kaikea kivaa. Tähän vaaditaan pienporakone joita saa halvalla Biltemasta. Tämä porokone ei sovellu testien mukaan kovien materiaalien muokkaukseen kovinkaan hyvin mutta EVa-Foamin se sopii täydellisesti!

Viiltojen tekeminen.

Tähän taktiikaan on kaksi keinoa. Jos sinulla ei ole pienporakonetta niin matto puukolla pystyt tekemään jonka jälkeen lämmitä evaa jolloin viilto tulee näkyville. Toinen vaihto ehto on porakoneen käytäminen, mutta siihen vaaditaan tälläinen hieno pää.


Tällä saa tehtyä taikoja! Ja tälläisiä tulee  ainakin valmiina Bilteman miniporakoneen mukana muutama kappale. Lisä päitä saa eri rautakaupoista, mutta suosikki paikka mistä ostan teriä on Tampereen Harraste liikeestä. Syy tähän on laadukkaat terät.

Minkälaista jälkeä tämä terä tekee?


Näin kivoja viiltoja saa aikaa! Kannattaa olla varovainen ja nopea tehdessä näitä koska "terä" saataa leikata reijän EVA-Foamiin helposti.

Aina ennen terien käyttöä kannattaa harjoitella johonkin ylimääräiseen palaan sen käyttöä. Ettei käy köpelösti varsinaiseen työhön. Harjoittelu ei ole koskaan pahasta.

Miltä loppu tulos näyttää Armorissa on tälläinen.


Korostan viiltoja maalaamalla vaaleilla sävyillä ja se riipuu toki minkälaisesta jäljestä on kyse. Itsellä on taas Avaruus ja siellä käytettään laaser aseita jolloin jälki palaa niin se vaalenee tai mustuu.


Niin kun näette kuvassa muutamia viiltoja joita tein kyseisellä terällä. Hauskaa puuhaa ja ne näyttää laittoman hyvälle! Jotkut on kai huomannut että tykkään tehdä cosseissa kuluneen näköisiä ja sään runtelemia. 


Vaaleammat viilot tein hipaisemalla maali pintaa kun tummemmat ovat syviä.


Tuon halkeaman tein myös samalla poran terällä. Kivoja efektejä saa aikaan. Rakastan miniporakonetta hyvin paljon koska sillä saa aikaa erillaista pintaa Eva Foamiin.

Seuraava suosikki poran terä on tämä.


Tällä yleensä siistin Eva-Foamin reunat ja kaiverran pyörempiä koloja, mutta tällä saa myös aikaa pyröreittä "koloja" Eva-Foamin pintaan.


Tälläistä kuviointia. Niin kuin aina kannattaa harjoitella terän käytöä. Miten tälläisen saa aikaan on ehkä isoin kysymys.


Terän päätyä käytettään siinä. Pitää ekana hiomaosaa työntää yli tuon pidikeet että reunat tulee yli. Sitten painaa Eva-Foamiin pysty pään kiini ja tulee soma ympyrä. Tätä käytin mm. Avengers M8 aseeseen


Kivaa kuviointia EVA-Foamin pintaan tälläkin ja miksi ei softiksenki?

Mutta nämä kaksi poran terää on ehdottomasti suosikkini joita käytän yleensä aina EVA-Foamin työstämiseen. 
Leikkaamiseen käytän mattopuukoa ja liimaamiseen kontaktiliimaa. En suosittele tukeutumaan kuumaliimaa niinkään. Onhan se nopeampi tapa mutta liimaus surkea. Vieläkin sorrun kuumaliiman käyttöön ja sitten itken ku liimaus ei pidä. Mieluummin käytän aikaa kestävyyteen kun hetkelliseen iloon mitä kuumaliimaa tarjoaa. Kontaktiliimaa saa halvalla Biltemasra 500 ml tonkissa ja vain 7€.


Sain maalattua aseen myös kuluneeksi ja Kaverin kanssa päästin muuten cosplay SM-kisoihin kisaamaan ryhmä kilpailuun. 
*sisäistä huutoa*
Eli Mass Effect cossi nähdään siellä sitten jos kaikki menee hyvin. Jännitys korkealla mutta onneks puku on jo nyt hyvässä mallissaan.

Cossin tilanne tälläinen. Kohta kaikki armori osat kasattu ja sitten enää kiinnitys systeemit ja aluspuvun maalaaminen ja..kypärä. Onhan sitä tekemistä tossa viellä.

-Wheower- 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti