sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Uusi projekti

Otsikko kertoo aikalailla tämän bloggauksen sisällön. Joka pikku "tyttön" unelma. Khö* khö* on joskus pukeutua Jediksi khö* khö*. Oikeastaan se on aikalailla pikku poikien unelmaa, mutta itse olen ollut hyvin pitkään aika kova Star Wars fani. 
 Vuonna 2009 tein yhden Star wars cossin rebel pilotin puvun, mutta puku ei koskaan mennyt minnekään coniin ja se jäi kesken, koska en saanut tilata kypärää. Haalarin hävitin pois noin 2011 koska se vei paljon tilaa. Mutta nytten tähän asiaan!


Eli.. star wars cossit, mutta

snk versiona! Erekin ja Obi Levi (en shippaa mutta idea hyvä!)


Yukicon. Kyllä yukiconiin tehdään tyttöystäväni kanssa nämä versiot, mutta taidan olla yhtenä päivänä ihan Anakin, Anakin Skywalkerina, koska sama puku.

Erenille peruuki on ja piilaritkin löytyy mutta en tiedä voinko enää käytää piilareitta kun on silmät mennyt herkäksi kiitos, roskien...lukusien roskien poisto operaatiot sairaallassa.


Mutta aloitin koko cossi projektin eilen, illalla/yönnä. Löysin myös aivan mahtavan netti sivuston/blogin jossa löytyy hyvin yksityis kohtaisesti selitetty ja kuvilla kerrtottu mittenkä itse teet jedin puvun.

LINKI TÄSSÄ! ; http://jeditutorial.blogspot.fi/2012/08/dreycon-dells-jedi-garb-tutorial.html


Hyvin hämärä kuva metariaaleista jotka hommasin tuntia ennenkä työt alkoi. Ja ottin kuvan noin klo 22:00 eilen lauvantaina kun tulin kotiin töistä ja sen takai on hivenen hämärä kuva.

Tumman ruskea kangas maksoi 14€ - 2metriä.

Metsätin koko joensuun kangaskaupat läpi etsien kukarolleni sopivaa nahkaa, kunnes kävin kirparilla ja löysin nahkahousuja niin nappasin yhdet sellaset mukaan, josta saisin Tabardsiin nahan. Kun anakinilla tuo nahkanen tabarsi niin nahka housuista sai täydellisesti sen tehtyä. Housut maksoivat vain 4€ ja parasta, hyvän kuntoiset!

Vaalean ruskea kangas pala maksoi vai 1,50€ yhdestä joensuun nappi liikeestä kun siellä on poistossa kankaitta noin 1m/5€. 

Ylä osan hinnaksi tuli noin 19,50€ 
Lisä kuluja tulossa!!Noin klo 23:45 aikoihin sain valmiiksi alus tunikan, ja pakko myöntää että ompelen aika nopeasti.. Noin 1h 45 minsaa kesti tekemisessä, kaavoitus ja kankaan leikaaminen mukaan lukien. 

Sen jälkeen ratkoin housut palasiksi ompelin Tabardiseen suikaleet aika semmin linkaamaani blogin ohjeiden mukaan.

Twitteriini päivitin kyseisen kuvan 02:00.. Alus tunika kesken eli tuo vaalean ruskea joka pilkottaa tummanruskea päälys tunikan alta. Tein rahan säästämisen vuoksi feikki tunikan. Obi on vasta rypytetty ja nupitettu etten saanut valmiiksi sitä yöllä, koska alkoi väsyttämään. Ja joku random vyö..


Niin kuin tässä kuvassa nääte nuppi neulat..

Aamulla ompelin Obin valmiiksi ja laitoin nepparit siihen että saan systeemin kiini. Obi edestä ja

obi takaa! Tehty täysin samoilla ohjeilla kun muutkin, sama blogin ohjeilla!Älytömän hyvät ohjeet oikeasti!

obi päällä. Ryppyjä ryppyjä! Paljon ryppyjä!

Ja ylä osa valmis. Enää puutuu kunnon vyö, housut, kengät pitää duunata ja mestarin kaapu. Johonka menee sellaiset 4,5m kangasta, koska aijon tehdä ison siitä. En tiedä onko rahaa edes tehdä sitä, mutta eka teen muut enenkä siiryn kaapuun.

Ja kuva taas ylä osasta. Olen harvinaisen ylpeä loppu tuloksesta ja sen helpoudesta.

Näistä sitten tulee Anakinin/Erenin "Erekinin" saapaat. Huolsin ne kunnolla.Ja ylä osa nätisti hengarissa~ seuraavaksi ompelen housut, kun on rahaa ja kiertelen kirpareja jos löytyis tumman ruskea nahka pusakka josta saisi kenkiin nahat.

Tälläinen yli innostunut blogi merkintä tänne, haluaisin jo! Coniin cossissa tai jonnekin! Äsäsäsäässäsäsä. Mutta puku on kesken, ja pikku hiljalleen rakentuu.

Ompelin uudet harnesimet SnK jeanille viime viikon loppuna sunnuntaina kun ei ollut mukamas mitään tekemistä.


3 kommenttia:

 1. awww~ itsekin pitäs katsoa pitkästä aikaa kaiki leffat. mutta sarjiksia luen aika usein kun niitå hivenen pursuaa nurkista. :D

  VastaaPoista
 2. Mira oikeest sie. miten. Omg. yks on ihan uskomaton näit cossei tehdes, en tajuu, toisil kestää vuos :DDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie vaan teen ja kaavat hahmotan nopeesti xD emt. XD älä kysy. En itsekään tiedä xP

   Poista